Ikväll har vi avnjutit pizza. Hemmagjord såklart. Åh, så gott det är. Vi avnjöt den ihop med iskall coca cola. Cola är riktigt gott när jag inte dricker det jämt. En dryck som jag lätt tröttnar på annars.

Recept:

25 gram jäst (torr)
2 dl mjölk
1/2 dl olja
lite salt
3 dl vetemjöl

Blanda ihop och låt jäsa 30 minuter. Sätt ugnen på 225 och gör fyllningen. Jag gör så här att jag steker lök och lägger sedan ner det i en gryta ihop med krossad tomat, skinka och svamp. Kryddor jag använder är allroundkrydda, salt, svartpeppar och pizzakrydda. När degen har jäst färdigt så tar jag upp den på en smord plåt och kavlar ut den tunt. På med fyllning, ananas och ost. In med det i ugnen i ca 15-20 minuter.

Klart!

avatar
Om författare

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

0 kommentarer

 1. avatar

  MKT godare med hemmagjord!!

 2. avatar

  Tack! 🙂
  Så gott det där såg ut..

 3. avatar

  mums vad gott det där såg ut!!

  svar: tack så mycket 🙂

 4. avatar

  Hej! Ja visst av dom fina! Tycker alla på Affären är så tråkiga så det fick bli dom 🙂 Du det där såg ju J gott ut 😀

 5. avatar

  Ja, gott med vindruvor och gott med pizza! 😉
  Hoppas du haft en trevlig fredagkväll.

 6. avatar

  Åh så gott!
  Hoppas du får en toppen fredag!

  Puss

 7. avatar

  Mums, vad gott med hemmagjord pizza! 🙂 Hoppas du får en trevlig kväll 😉

 8. avatar

  så gott =)

 9. avatar

  sv: Hahaha, det håller jag med dig om 😛

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: