Jag vill klä min dotter i rosa, puttinuttigt och gulligt. Och skäms på mig som vill stoppa in dottern i en mall och tvinga på henne folkets förväntningar. Nä jag tänker inte skämmas (och inte stoppa in henne i någon mall för hur flickor ska vara). Det ena behöver inte utesluta det andra. Jag köpte två bodysar i gult, grönt, vitt och blått och en blå dregglis med guldiga stjärnor. Men det är det enda som kommer in i dotterns garderob av den varan. Det slog mig idag att jag är trött på blått, grönt osv, alltså typiska färger på killkläder. Nu vill jag frossa i rosa, puttinuttigt och gulligt. Antar att jag blir värre eftersom att jag har två pojkar sen innan. Jag är övertygad om att Ida kommer växa upp till en stark kvinna ändå för det sitter inte i kläderna!

Måste även skriva det att Samuel har en massa Spidermantröjor och tuffa tröjor. Eller förr iallafall, nu är de urvuxna och inga nya kommer införskaffas. Inte för att han inte får utan för att han tappat intresset. Men Samuel är världens mest omtänksamma och empatiska kille. Alltid där för att hjälpa och försvara om han ser någon bli retad. Han vågar visa sina känslor, vare sig det är glädje, ledsen eller arg. Trots tuffa kläder som enligt vissa gör att barnen bemöts som tuffingar och coolingar och därför inte utvecklar några andra sidor. Pyttsan säger jag.

avatar
Om författare

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

0 kommentarer

 1. avatar

  Jag blir alldeles matt av detta ämnet..
  Klä Ida i rosa, det kommer inte påverka henne och hon kommer vara underbart söt!Skäms inte!

 2. avatar

  Klart att det ska vara rosa till en flicka!!

 3. avatar

  Hehe och jag kommer inom kort att skriva om hur jag upplever att man tittar snett på mig som inte alltid har "traditionella pojkfärger" på min lilla kille 🙂 Har tex en storblommig åkpåse i grönt, orange, vitt, rött och cerise. Lustigt att färger kan orsaka sån laddning oavsett åt vilket håll.

  Håller med om att det ibland blir en jäkla hysteri.

  Kram på er!

 4. avatar

  tack 😀
  allt bra?

 5. avatar
  Petra Bloggar säger:

  Rosa är bara en färg! folk verkar glömma det 😉

  Barn som älskas för dem de är blir starka och självständiga oavsett vilka kläder de hade på sig som barn 🙂

 6. avatar

  Nemen taack ska du ha. 😀

 7. avatar

  men rosa ÄR ju så fint ju 😉

  sv: ja hoppas att den har lagat sig själv nu bara så att den inte får återfall 😉

 8. avatar

  Svar: Ja usch, de är riktigt vidriga!

 9. avatar

  jag älskar rosa och hade jag haft en dotter så hade det varit mycket rosa och puff.
  Kramen

 10. avatar

  tycker man får göra precis som man vill.. och strunta i alla som kategoriserar. tro sjutton att du ska klä din lilla tös i rosa fluff <3

 11. avatar

  sv: sitter den rätt eller fel? ovanför kan den ju vara oavsett haha 🙂 kram

 12. avatar

  Gillar din blogg! 🙂

 13. avatar

  Jag tycker det har blivit så överdrivet hela genusdebatten! Nu klär jag Astrid i det jag tycker är fint, och senare när hon får mer egen vilja på klädfronten så får hon vara med och bestämma själv.

  Sv: Tack så mycket! 🙂

 14. avatar

  SV: Tack snälla <3 Jag hade också kört på tjejigt till 100% om jag hade fått en flicka nu efter mina två killar. Kör hårt med det som du gillar och skit i allt genustänk. Det sitter som sagt inte i kläderna. Håller med dig helt och hållet 🙂

 15. avatar

  men självklart inget sitter i kläderna. Viktoria har också mycket rosa pluttiniutt specielt henens första månader i livet. men fortfarande så är majoriteten rosa i garderoben. kör på

 16. avatar

  Okej gjorde du det, hehe. Ja det är en rolig sovstil iaf. =0p

  Fina barn du har, vilken go bebis. =0p

 17. avatar

  Haller med! Och forstar att du vill frossa i rosa efter tva pojkar.

 18. avatar

  svar Javisst är dom! 🙂

  Ha en trevlig helg!

 19. avatar

  Håller fullkomligt med dig! Max har mycket "pojkkläder" eftersom han är en pojke. Hade jag haft en flicka hade det nog blivit rosa fluff här med:) Min sambo klär sig inte i klänning men det gör jag. Vi kompletterar varandra bra här i världen, att tro att det är färgerna det handlar om förstår jag inte riktigt. Jag hoppas att jag "trots detta" kommer att lyckas lära min son vara en bra människa som har förståelse för andra och kan visa kärlek till sina nära…

 20. avatar

  Tack fina du 🙂

 21. avatar

  Håller med. Vad spelar väl kläderna för roll? Man klär ju sina barn i det man själv gillar, punkt slut.
  Hoppas ni får en kanonhelg!
  Kram

 22. avatar

  tack så jättemycket!
  haft en bra fredag hittills? =)

 23. avatar

  Åh, tack! Det du skriver om kläder har du rätt i! Det är inte kläderna som gör barnen. Vad tycker du om att träna för ngt mån tro? Önskar dig en fin kväll!

 24. avatar

  Håller helt med dig! Är så trött på att läsa en del bloggar där barnen ska kläs neutralt, eller att man klär sin son i rosa osv osv. Visst, vill man klä sin kille i rosa så var så god! Men hur barnet är som person tror jag inte har någonting med klädseln att göras. Det är ju bara kläder!!

 25. avatar

  Hej!
  Såg att du tittat in hos mig.
  Nu är vi friska och hoppas på att helgen blir super 🙂
  Önskar dej och de dina en minst lika trevlig helg!! 🙂

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: