”Tjejer är våp”
”Tjejer vågar inte ta för sig”
”Tjejer är förtryckta”
”Tjejer är si och så”
”Ojoj stackars oss. Alla är så dumma mot oss”

Så låter kommentarerna hos Lady Dahmer. Alltså vad är det för skitsnack rent ut sagt. Blir så himla arg. Jag upplever inte att jag är förtryckt, att jag inte har samma förutsättningar som alla andra (läs män). Ingen av mina kompisar känner heller så. Finns bara viljan så kan vi göra allt oavsett vad den sk normen i samhället tycker. Det är bara vi själva som begränsar oss, ingen annan.

avatar
Om författare

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

0 kommentarer

 1. avatar

  Håller med – det är en förlegad inställning i många fall. I vissa miljöer kan det vara så att kvinnor jobbar ur underläge (upplevde och såg det i ett av mina tidigare jobb då jag var informatör inom säkerhetsforskning, en bransch dominerad av män) men det handlar mycket om hur vi tjejer ser på oss själva och hur vi framställer oss.

 2. avatar

  Usch, jag blir bara irriterad när jag läser hennes inlägg! Men kan ändp inte låta bli att kommentera! 🙂 Håller med dig! kram

 3. avatar

  Jag håller fullständigt med dig! God morgon 🙂

 4. avatar

  Jag håller med dig till fullo. Nu mer än nånsin känner jag att jag kan göra precis vad jag vill!

 5. avatar
  Malin säger:

  håller med dig helt fullt ut!!

 6. avatar

  Så sant, att det bara är vi som begränsar oss..

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: