Vi har ett litet problem. Eller egentligen ett ganska stort. Min mjölk börjar ta slut och Ida vägrar flaska. Det är inte det att hon inte kan ta flaska utan hon gillar inte smaken av ersättning. Hon skriker hysteriskt så fort hon känner smaken. Jag har inte tillräcklig för att kunna pumpa ur och vänja henne vid smaken alleftersom.

Har ni några tips?

avatar
Om författare

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

0 kommentarer

 1. avatar

  Jag hörde att en förälder i vår föräldragrupp när M var liten fick tips från bvc att tillsätta lite socker i ersättningen. Spontant kan jag känna att det tar lite emot, men får man barnet att äta kanske det är det man får göra. Annars är det väl att prova andra märken. nan, semper osv.

 2. avatar

  Håller med dom andra som tipsat om att blanda din mjölk med ersättningen (om du har möjlighet att pumpa ut?). Om du vill fortsätta amma men det känns som om mjölken inte riktigt räcker till så kanske Ida just nu är inne i en tillväxtperiod och behöver amma mer för att produktionen ska ställa in sig på ett ökat behov?

 3. avatar
  Anonym säger:

  Usch, nej, jag har inget tips men tycker lite synd om er… Har du provat flera sortera ersättningar?
  LYCKA TILL!! Kram Lotte

 4. avatar

  Känner igen det där, min minsta var likadan, dessvärre stressade jag upp då med, men efter mycket och lååång tid trugande så gick det, jag blandade bröstmjölken jag hade kvar med ersättningen i början, testat det =) Kramen

 5. avatar

  Mitt tips var att pumpa och blanda till att börja med eftersom bröstmjölken är lite sötare i smaken än ersättning men det blir ju svårt om det sinat så mycket att det inte går att pumpa. Blir hon riktigt hungrig tar hon nog ersättningen tillslut… Hoppas det ordnar sig!

 6. avatar

  Har du provat tetrapacken från semper istället för pulvret? Det ska va en lite "sötare" smak fast det egentligen är samma ersättning som pulvret… Polly föredrar den men äter nu den andra oxå utan problem, hoppas det löser sig med Lill-tjejen! Kram

 7. avatar

  Kanske funkar bättre om din man försöker ge henne flaskan, så hon inte känner lukten av dig och bröstmjölk. Ta med dig dina stora barn och håll dig hemifrån några timmar ifall hon skriker mycket. Lycka till!:) Kram

 8. avatar

  det finns ju flera olika sorters ersättning?
  semper, nan, sen finns det någon ekologisk sort? vet dock inte märke…. hoppas ni finner någon som hon godkänner!:)

 9. avatar

  sv; tacksåjättemkt! c:

 10. avatar

  Är du säker på att mjölken håller på att ta slut eller känns det bara så? De ammar ju mer när de behöver mer, ju mer man ammar desto mer producerar man ju. Vad säger BVC?

 11. avatar
  säger:

  Fortsätta amma, jag fick nyligen själv problem och amma en gång i timmen i två dagar och nu verkar hon bli nöjd igen. Annars så pumpa ofta , efter varje amning i minst 10 minuter även om det inte kommer en droppe. Amningste kan man lätt göra också för att få igång produktionen. Mitt enda knep för att ge på flaska är att lura och byta från bröst till flaska snabbt som attan men det hjälper kanske inte om hon inte gillar ersättning. Å andra sidan kan jag förstå Ida, tycker själv att den luktar ganska äckligt. Hoppas det fixar sig!

 12. avatar

  sv: tack snälla!

  SÅ MYSIG BILD!

 13. avatar

  Samma här, min äter dock lite mat också. Kanske kan testa annan ersättning alt. blanda din mjölk i ersättningen? Eller så köper du ett gott amningste och ammar på ett par dagar så att produktionen ökar. Hoppas det löser sig. Mina är svåra att få i mat nu plus att de vägrar ersttning så det blir tillfälligt till att öka på amningen.

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: