Jag har ju ingen erfarenhet av att handla tjejkläder men det jag tänkte på häromdagen är att Idas kläder i storlek 68 är väldigt smala i passformen. Jag tycker det är hemskt att inte ens bebisar ska få ha hull. Hon är inte ens 68 utan 62 i byxor. Att hon måste ha 68 i bodysar är för att hon har lång överkropp. Vissa i 62 går dock fortfarande på utan problem.

På Plus förra året så hade de testat byxor hos Lindex, KappAhl och HM och på den värsta affären skiljde det 12 centimeter i midjan på tjej respektive killbyxor i storlek 116. Man utgår ju i från att längden på brallorna ska passa eftersom storlekarna är i centilong.

Av nyfikenhet gjorde jag en jämförelse. Bamsebodyn är köpt till Alex på killavdelningen på Lindex och Idas rosa body är köpt på Kapp Ahl. Båda är i storlek 68. Resultatet är skrämmande.

avatar
Om författare

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

0 kommentarer

 1. avatar

  Den bamsebodyn hade mina killar med.
  Skrämmande att se det där faktiskt!
  Mina barn har varit små bollar allihopa när de varit små. Bebisar ska inte vara smala tycker jag =)

 2. avatar
  säger:

  Oj, vilken skillnad! Handlar ju bara pojkkläder så har aldrig tänkt på det, men bebisar är ju ofta lite runda, kille som tjej…
  Har ju däremot märkt att det är skillnad på samma storlek i olika butiker och tom i samma butik. Lite konstigt :S

 3. avatar

  oww. de programmet måste ja kika efter på svtplay. jag var på kappahl och hm nu i helgen, jag är van att köpa 80 till min lille men det blev faktiskt en o annan 86:a också. 86, liksom för ett barn från 1år-1½. min gosse e strax 11 månader 😮

 4. avatar

  njaa.. min wildis var super'petit' som bebis o e fortfarande rätt liten och måste ofta ha 'förkorta' byxor för att de ska sitta kvar, annars måste hon ha me snöre i midjan så man får knyta åt, inge kul de heller ju!

  Vi brukar handla på killavdelningen med o de är ingen skillnad där mer än att killarnas kläder är mer fyrkantiga och inte lika följsamma som tjejernas (:

 5. avatar

  Nämen gud vad hemskt. Detta har jag faktiskt inte tänkt på ännu. Riktigt vidrigt om det är så här i många affärer.

  Tack för din kommentar Hanna, hoppas du besöker mig igen.

  Din blogg verkar värd att följa.

  Kram

 6. avatar
  säger:

  Otäckt att det är sådan skillnad!! Har ju två grabbar så har ingen erfarenhet av det som är tjejkläder men vet att min mamma hade problem när min syster var liten. Mamma fick i princip alltid handla på pojkavd till henne…

  Tack så mycket för gratulationen! 🙂

 7. avatar

  Intressant! Har aldrig tänkt på saken själv trots att vi har 2 tjejer och en kille.

 8. avatar

  Carro: Håller med.

  Elin: Nä, de ska vara tjocka och gosiga.

  Mamma Tea: Absolut men tycker skillnaden är för stor. Det kanske hade blivit mer rättvisande om jag valt plagg från samma kedja. Men jag har tänkt på andra kläder som Ida har som är väldigt små i storlek 68.

 9. avatar

  Skillnaderna kan ju vara rätt stora mellan affärer och märken men har också hört att det ska vara skillnad. Trodde dock inte att det gällde de minsta bebiskläderna.

 10. avatar
  säger:

  Men va? Bebisar ska inte vara smala! Helt sjukt att man gör smalare tjejkläder…

 11. avatar

  sv: Ja jag gillar babysim massor! Men det är så dyrt! 🙁 Så vi vet inte om vi fortsätter just för det, och det är ju tidskrävande.

  Och ang. ditt inlägg så har jag också sett skillnaden! Innan lillen var ute så visste vi inte om det var en pojke eller flicka så vi fick köpa neutrala kläder. Jag ville köpa lite rosa utifall men så såg man att allt var så smalt! Helt sjukt som att redan som bebis ska tjejerna vara smala och slanka. Om det är samma storlek borde dom ju vara lika stora tycker man ju… Nej får jag en tjej nångång får hon väl ha killkläder iaf 😛

Kommentera

%d bloggare gillar detta: