Idag har jag lagat lasagne till lunch. Det är så gott och egentligen inte särskilt svårt att göra. Jag gör alltid hemgjord bechamelsås.
 
Köttfärssås
900 gram köttfärs
1 röd lök
1 liten burk svamp
400 gram krossad tomat
1 tärning köttbuljong
Grillkrydda, piffi, pizzakrydda, paprikakrydda
 
Stek köttfärs och lök. Häll i en kastrull och tillsätt svamp, tomat, buljongtärning och kryddor. Smaka av. Låt koka medan du gör bechamelsåsen. 
 
Bechamelsås
 
1 dl mjöl
ca 1 liter mjölk
Salt
Peppar
 
Gör såsen så här: Ta lite mindre än hälften av all mjölk och allt mjöl och vispa ordentligt i en kastrull. Sätt på plattan och låt koka upp under noggrann omrörning. När såsen börjar tjockna heller jag i all mjölk och fortsätter röra om ordentligt. Smaka av med salt och peppar.
 
 
 
 
 
 
 
avatar
Om författare

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

0 kommentarer

  1. avatar

    Mums! Ja, det kan nog vara så, går i perioder för mig med. :/

  2. avatar

    åååh så gott!!

  3. avatar

    Lasagne är supergott

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: