7 december 2023

Rökning

När jag stod på stan häromdagen och väntade på Frida så var det jag och en tjej till som stod vid HM och väntade. Tjejen hade två barnvagnar (sin egen och en kompis hon väntade på). Då kommer en gubbe och jag blev så arg för han tände en cigg och ställde sig och rökte två meter från barnvagnarna, Jag sa åt han att det är respektlöst när det är barn men han hävdade bestämt sin rätt att röka. Fullständigt dum i huvudet rent ut sagt.
 
Jag retar ihjäl mig på att tex på Ikano så är askkopparna precis utanför entren så ofta får man gå igenom ett rökmoln. Inte kul för den som har astma eller andra sjukdomar. Jag som är frisk mår dåligt av att gå igenom röken, får ont i huvudet och mår illa. Om man nu börjar röka kan man iallafall visa hänsyn mot andra människor och gå undan. Inte bestämt hävda att man har rätt att röka vart man vill. Jag ska inte behöva andas in den där äckliga röken och särskilt inte barn!

Hannas krypin

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

Visa alla inlägg av Hannas krypin →

0 tankar på “Rökning

 1. Jag som aldrig haft en cigarett i min mun i hela mitt liv (stolt 47-åring) blir verkligen illa berörd när jag ser alla unga människor som röker. Och än mer när gravida tjejer bolmar, med magen i vädret, eller med små bebisar i vagnen. Eftersom jag aldrig provat är jag kanske inte rätt person att döma, men man tycker att då om någon gång, när man har hand om ett nytt litet liv skulle kunna sluta röka!!
  Och jag förstår din frustration med den rökande mannen till 100%, så jäkla respektlöst av honom.
  Hoppas att du får en fin dag nu!
  Kram Helena N

 2. Hatar verkligen rökande människor som är blinda för att folk störs av röken. Tillexempel i busskurer och liknande, gamla människor och barn som befinner sig i samma kur, verkigen respektlöst.. Antar att de blir så vana av sin egna rökning att dom inte märker att det är konstigt för andra

 3. Har också varit med om att folk ställt sig precis bredvid min barnvagn för att röka. Respektlöst!

 4. Visst är det irriterande! Många rökare har väldigt själviska handlingar, "jag är ju utomhus" när de tänder ciggen direkt vid ingången/utgången.

 5. Jag håller med dig. Tycker många rökare är respektlösa och många tål inte att bli tillsagda heller. Men de vet inte hur andra kan uppleva det då de själva är så beroende och trivs i sitt moln och med alla hemska dofter omkring sig. För dem är det väl himmelriket eller nåt sånt. Då har de säkert väldigt svårt att förstå att andra kan reagera annorlunda. Sen skadar ju även röken oss. Passiv rökning för med sig mycket negativt enligt forskningen.

 6. Jag håller fullkomligt med dig! Jag hatar all typ av rök, det är inte bra för något.. Dessutom är passiv rökning farligare än röken du själv får i dig. Det kan man ju kalla respektlöst om något..

 7. Håller med dig. Även när jag själv feströkte förstod jag verkligen inte hur folk kunde röka i närheten av barn. Kommer aldrig förstå det heller. Det mest obeskrivliga är ändå när mammor gör det. Ofattbart.

 8. Håller med dig. Förr när jag själv rökte så tänkte jag inte på det men nu när jag har hållt upp i över två år så förstår jag precis vad du menar

 9. Ja håller me dej 🙂 De e sjukt irriterande me folk som ställer sig o röker precis bredvid en :S O när man måste gå igenom värsta rökmolnet för o komma in i en affär lr nåt. Kläderna o håret får ju värsta äckliga lukten :/

 10. Jag har själv varit rökare. Men slutade 3 dagar efter att jag fick veta att jag var gravid.
  Tycker absolut inte att barn och rök hör ihopa.
  Och aldrig i livet att jag skulle få för mig att röka i närheten utav ett barn.
  Så håller med dig till fullo att han var väldigt respektlös!
  Du skulle viftat en bajsblöja i ansiktet på honom och sagt att det är din rättighet att byta blöja var du vill för nöden har ingen lag!

 11. Ja är själv rökare ,men förstår precis hur du menar & jag är väldigt noga med att INTE röka där de är barn & andra så dom inte ska bli drabbade & jag är oxå noga med att borsta tänder & tvätta & sprita händer efter varje gång osv så jag inte ska stinka rök som de ofta gör av rökare …. även jag som röker tycker det luktar illa om någon står & röker …så kan tänka mej hur det är för dom som är duktiga & inte röker =)

 12. Fruktansvärt respektlöst!
  förstår verkligen inte hur vissa rökare tänker. Jag har tillochmed problem med min egen mamma som vägrar gå ut och röka när jag är hemma! Trots att det nu tillochmed är såpass att jag får andningssvårigheter när någon röker nära mig. :/

 13. Guuud vad jag håller med dig. Jag avskyr alla som röker överallt… Ok att de är så korkade att de vill förstöra sin egna kropp genom att röka, men måste de förpesta andras liv för det?

 14. Håller verkligen med! Som tur är har ju rökning blivt "midre accepterat" nu, iallafall såsom jag har upplevt det. Först är rökning borttagen från krogen och sedan på arbetsplatserna (sambons iallafall)
  Igen av oss här röker, men våra mammor gör det tyvärr och det stinker verkligen. De får inte längre röka från vår balkong sedan en lång tid tillbaka sedan dottern började "låtsadsröka". Typ en pinne mellan fingrarna och så dra in andan för att blåsa ut

 15. Välkommen tillbaka att läsa hos mig, kör utan lösen ett tag nu så får vi se:)
  Ja ursch, jag stör ihjäl mig på det där. Hur kan man med att tända en cigg bredvid barnen?! Jag menar, han kan ju ställa sig med sin rätt att röka 10 m bort.
  Idioter!

 16. Fy fan asså för sådant respektlöst folk 🙁 Vidrigt är det!
  Ja, han sover ännu och försökt känna på blöjan o den verkade lite blöt i alla fall. Ska ta och väcka honom strax tänkte jag, så jag får se hur det är med han i dag. Om jag ska behöva ringa BVC. Inge roligt när dom blir dåliga och läkarvården ignorerar en. Det är säkert nässelutslag, inte det som oroar mig, utan att han inte kissat på så länge.
  Kram

Lämna ett svar

%d