
Du behöver:
100 gram smör eller margarin
2 ½ dl vetemjöl
1 msk kakao
1 ½ tsk bakpulver
2 ägg
1½ dl strösocker
1 dl vispgrädde
Glasyr
1 msk margarin eller smör
1 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
1 dl mjölk
(Jag hade kakao och vaniljsocker i min glasyr)
Sätt ugnen på 200 grader. Smält matfettet och låt det svalna lite. Blanda ihop mjöl, kakao och bakpulver. Vispa sedan socker och ägg pösigt. Rör ner grädde, matfettet och mjölblandningen i äggvispet. Smöra och bröa en sockerkaksform, ca 1½ l. (Jag körde i långpanna då sockerkaksformen fortfarande är nerpackad efter flytten.) Grädda i nedre delen av ugnen i 40 minuter. Gör glasyren under tiden. Blanda alla ingredienser och låt koka i fyra minuter. Ta ut kakan ur ugnen, stick hål i kakan med en provsticka och häll den heta glasyren över. Låt kakan stå i formen tills den stelnat.
åh gott 🙂
gött 😀
Ser riktigt mumsigt ut.
mums 🙂
Det där ser fantastiskt gott ut!
Mumsigt c:
Men oj så gott 🙂
gott 🙂