Recept:
50 g smör eller margarin
3 dl vatten
½ paket jäst, 1 tsk salt
2 msk strösocker
2 dl grahamsmjöl
4-5 dl vetemjöl

Smält först matfettet i en kastrull. Tillsätt vattnet och värm vätskan till fingervarmt, 37 grader.
Smula ner jästen i en bunke (jag använder torrjäst). Tillsätt lite av degvätskan och rör till jästen löst sig.
Tillsätt salt, socker, vetemjöl och grahamsmjöl. (I mina har jag använt dinkelmjöl istället för grahamsmjöl). Spara lite mjöl till utbakningen. Låt degen jäsa ca 45 minuter.
Ta upp degen på arbetsbänk (eller bord) och knåda den. Dela degen i 8 delar. Kavla eller platta ut varje bit till en rund kaka och nagga dem med en gaffel.
Hetta upp en stekpanna på spisen och grädda brödkakorna ca 2 minuter på varje sida. Låt bröden svalna under bakduk.

avatar
Om författare

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

0 kommentarer

  1. avatar

    Finns det ngt som är så gott som nybakat bröd:)önskar dig en Glad Påsk när jag ändå tittar in:)

  2. avatar

    Mmm det ser riktigt gott ut. Kram Anette

  3. avatar

    Det är gott med nybakade och ljumma bröd. När jag var i Pakistan åt jag liknande bröd varje dag! Urgott:)
    Tack! Bebisar är så gulliga och mysigt att ha så nära till varandra i familjen.
    Glad påsk!

  4. avatar

    Smarrigt 🙂

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: