Ingredienser
3 dl vispgrädde
50 g smör
3 dl strösocker
1.5 dl ljus sirap
0.5 dl kakao
1.5 msk vaniljsocker
 
Mät upp grädde, smör, socker, sirap, kakao och vaniljsocker i kastrullen. Smält och blanda på högsta värme och rör om ordentligt tills det kokar upp. Låt koka på medelhög  värme helst utan att röra om. Smeten pöser upp rejält men ska inte koka  över.När smeten börjar sjunka och tjockna så måste man röra ordentligt i  botten – men inte för häftigt för då kan kolan sockra sig. Tiden det tar innan smeten börjar sjunka är ca 5-20 minuter. Ju större gryta, desto  fortare går det. Med min gryta tog det 8 minuter. Låt sedan fortsätta koka. Tiden det behöver koka varierar från allt  mellan 5-60 minuter beroende på hur stor yta din kastrull har. Häll smeten i folieformen och låt svalna och stelna i rumstemperatur. Skär i längder med vass kniv vertikalt och horisontellt så att man får  fyrkantiga bitar. Linda in bitarna i smörpapper eller aluminiumfolie. Om du använder ischokladformar – lägg smörpapper mellan lagren så de inte  kladdar ihop.
Receptet är härifrån. <<Länk
 
avatar
Om författare

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

0 kommentarer

  1. avatar
    Anonym säger:

    det mst man ju prova!

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: