5 december 2023

Kost och träning

Då matcherna avlöst varandra har det varit si och så där med löpträning. Idag slöt vi upp med Marcus på en löparbana här i stan för att springa intervaller: 5 kilometer på 25 minuter. I intervallform blir det 400 meter på 2 minuter, upprepa 12,5 gång med en minuts vila mellan varje. Rent flåsmässigt tycker jag inte att jag tappat så särskilt mycket men det känns i benen. Jag behöver styrketräning.
Eftersom jag samtidigt vill gå ner i vikt är det mycket fokus på promenader. Tre promenader i veckan á 45 minuter är målsättningen och sen jag började med det har jag för det mesta fått till tre i veckan men inte alltid 45 minuter. Ikväll tex blev det 35 minuter. VM på tv:n lockade och så protesterade mina ben.
Jag försöker minska intaget och tänka mer på vad jag äter. Bröd är en stor last. Särskilt nybakt varmt bröd med smör som smälter och ett glas mjölk. Mums! Som tur är har jag inte haft så mycket tid den senaste tiden att baka (idag har vi haft en riktigt bakdag men mer om det i ett annat inlägg). Middag äts på liten tallrik för att jag inte ska ta för stor portion. Min största last just nu är färsk ananas. Så gott och jag vill hellre äta det än godis. Jag har två hemma nu men de behöver stå och mogna lite till så ikväll fick det bli honungsmelon. Inte riktigt lika gott men nyttigare än godis som vi redan ätit en gång den här veckan.
Har alla dessa ansträngningar gjort någon skillnad? Ja, jag har gått ner 2,5 kilo. För första gången på väldigt länge väger jag under 70. Nöjd? Javisst nu ska jag bara fortsätta kämpa, åtta kilo till så har jag nått mitt mål.

Hannas krypin

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

Visa alla inlägg av Hannas krypin →

0 tankar på “Kost och träning

  1. Bra kämpat! Imponerad över dina intervaller! Jag siktar på att gå ner 10 kg, men jag är inte så bra på det… fast jag vet ju egentligen hur jag ska göra! Ha det gott!

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: