Bakning

Källarfranska

 Du behöver till ca 24st:
5 dl vatten
30g jäst
2 tsk salt
1msk flytande margarin
4 dl rågsikt
1 dl vetemjöl
Gör så här:
Värm vattnet och rör ut jästen i lite av det 30-gradiga vattnet. Tillsätt resten av vattnet, salt, margarin och rågsikten. Arbeta i vetemjölet till en lagom fast deg och låt jäsa 30 minuter (strö över lite mjöl). Ta upp degen på mjölat bakbord och bearbeta den tills den släpper bordet. Dela degen i fyra delar och gör längder. Varje längd delas i 6 delar. Vänd dem i mjöl och vik dem dubbelt. Lägg på en bakplåtspappersklädd plåt och låt jäsa ytterligare 30 minuter. Grädda brödet i 225 grader i 10 minuter eller tills brödet fått fin färg.
 Ät och njut! Jag åt vaniljyoghurt med valnötter och en franska med ost och gurka på.
 
 

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

0 Comments on “Källarfranska

  1. Tack! Det här ska provas. Jag som precis slängt min surdeg som inte ville som jag. Den blev sur på mej, kanske? Haha. Dina källarfranskor låter supergoda så de ska provas.
    /P

  2. Åh vad gott med hembakt bröd, och den där härliga doften i hemmet som ger sån myskänsla.
    Kram och en underbar helg till dig.
    /Helena N

  3. Hjälp vilka läckra källarfranska!! Blir sugen som bara den —–
    Kram från
    Eleonora

Lämna ett svar