Du behöver till ca 24st:
5 dl vatten
30g jäst
2 tsk salt
1msk flytande margarin
4 dl rågsikt
1 dl vetemjöl
Gör så här:
Värm vattnet och rör ut jästen i lite av det 30-gradiga vattnet. Tillsätt resten av vattnet, salt, margarin och rågsikten. Arbeta i vetemjölet till en lagom fast deg och låt jäsa 30 minuter (strö över lite mjöl). Ta upp degen på mjölat bakbord och bearbeta den tills den släpper bordet. Dela degen i fyra delar och gör längder. Varje längd delas i 6 delar. Vänd dem i mjöl och vik dem dubbelt. Lägg på en bakplåtspappersklädd plåt och låt jäsa ytterligare 30 minuter. Grädda brödet i 225 grader i 10 minuter eller tills brödet fått fin färg.
Ät och njut! Jag åt vaniljyoghurt med valnötter och en franska med ost och gurka på.
Tack! Det här ska provas. Jag som precis slängt min surdeg som inte ville som jag. Den blev sur på mej, kanske? Haha. Dina källarfranskor låter supergoda så de ska provas.
/P
skogspromenader i solsken är så härligt … njut äntligen vår
GUD dom där är så goda!Måste prova!!!!!Tack för receptet!!
Haha ja skojar du skönt när kalasandet är över;)
Åh vad gott! Kramar.
Måste pröva detta någon gång!♡
Gud vad gott!
Åh vad gott med hembakt bröd, och den där härliga doften i hemmet som ger sån myskänsla.
Kram och en underbar helg till dig.
/Helena N
Hjälp vilka läckra källarfranska!! Blir sugen som bara den —–
Kram från
Eleonora