Det händer att jag får frågan varför jag jobbar inom vården då det är underbetalt och stressigt. Det kan man fråga sig. För några år sedan var det en tjej som visade med hela kroppsspråket och i det hon sa till mig att hon såg ner på mig för att jag valt det yrke jag gjort. Jag brukar svara att jag absolut tycker att jag är värd en högre lön, det är vi alla som valt att jobba med människor. Tycker det är väldigt dumt att en som jobbar inom handel eller med datorer har högre lön. Jag missunnar ingen en bra lön men tycker det är snedvridet. Jag som arbetar med människor, som tar hand om någon annans mamma eller pappa inte får mer uppskattning.
Samtidigt känner jag att det som jag får tillbaka av de boende är värt så mycket mer än pengar. Att få göra tillvaron bättre för en annan människa som inte längre kan klara sig själv och en del kanske inte har någon annan än oss personal. Att en liten grej som t ex att få ett glas vin en vardagskväll eller att jag bakar något extra gott till kaffet är värt så mycket för den jag hjälper. Att få ett tack, ett leende och kommentaren ”ni är fantastiska” är värt all slit, all stress och att det är underbetalt.
Sträck på er, alla ni som jobbar inom vården. Ni och jag är FANTASTISKA!!!!
avatar
Om författare

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

0 kommentarer

 1. avatar

  Men vilken knepig kvinna.
  Jag är så otroligt tacksam för alla er som jobbar i vården, min mamma jobbar inom vården och jag skulle gladeligen också göra det om det inte vore för att jag klarar inte kroppsvätskor av alla dess slag. Plus att jag tycker så synd om alla osv. Ni förtjänar så otroligt mycket mer i lön och medkänsla. Kram på dig!

 2. avatar
  Anonym säger:

  Alla som på ngt sätt jobbar med människor från födsel till döden är makalösa. Ett enormt jobb ni gör om det så är på förlossningen, förskolan, skolan, sjukhus, sjukhem, äldreboende.
  Ni gör det viktigaste jobbet i världen och borde verkligen få betalt för det och den uppmärksamheten och uppskattningen ni förtjänar!! Ni som gör att Sverige går runt ju!
  Sv: tack! Han var mäkta stolt!
  Hoppas du haft en bra dag!

 3. avatar

  Fin bild 🙂

 4. avatar
  säger:

  klokt skrivet…

 5. avatar
  säger:

  Hanna, ett mycket bra inlägg. Fler sådana bör nå ut till folket.
  Svar: En blomma är aldrig fel. Dessutom är det alltid trevligt med lite vårkänslor på jobbet. Jag säger Go for it!
  Kram

 6. avatar

  fin bild!

 7. avatar
  säger:

  Låter ju helt perfekt!! Då har vi absolut inte tiden att skylla på i alla fall ♡ Så nu håller vi tummarna för soliga dagar så vi kan busa!

  1. avatar
   säger:

   Nä verkligen inte. Ska bli kul att ses igen. 🙂

 8. avatar

  Jag är så tacksam över alla som vill jobba inom vården på olika sätt!
  Jag är lite nyfiken på hur det gått med dina mål mot midsommar? 6,5 veckor kvar! 🙂

 9. avatar

  Superfin bild!

 10. avatar
  säger:

  Så bra och fint du tänker!

 11. avatar

  Åh vad fint skrivet!

 12. avatar

  Håller fullständigt med dig – Sträck på er, alla ni som jobbar inom vården. Ni är FANTASTISKA!

 13. avatar

  Jobbar som undersköterska på ett boende i stan 🙂 Tycker vi är underbetalda med tanke på yrket, är ju människor vi jobbar med. Men är ett underbart jobb, att hjälpa en annan människa och få så mycket tillbaka, det slår det mesta….Kram och ha det fint

 14. avatar

  Det viktiga är ju att man trivs med sitt jobb! Men högre lön till de så jobbar i vården är något som är borde vara självklart.

 15. avatar

  Jag är stolt över att jobba inom vården även om jag just nu inte jobbar med äldre människor. Jag tycker att alla som tar hand om människor ska ha högre löner, förskolelärare, barnskötare, vårdbiträden, undersköterskor, barnmorskor mm mm.

 16. avatar
  Birgit säger:

  Klart du ska sträcka på dig och vara stolt! Ni gör ett kanonjobb och borde ha högre lön!!! Sedan handlar inte jobb bara om pengar, man måste göra det man trivs med. Och det är fantastiskt att så många vill jobba inom vården och ta hand om andra. Vi måste ju göra olika saker, annars funkar det ju inte. Ha det gott!

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: