Rickard önskade scones till kvällsmat och eftersom jag är en lydig fru (skämt åsido) så bakade jag några stycken. Det är ett väldigt smidigt bröd när man vill att det ska gå fort men inte vill ha köpebröd. Vi åt brödet med ägg, bacon och gurka. Samuel och jag drack te till. Just till scones är det så gott med te.
Du behöver till 4 personer:
3 dl mjölk
100 g smör
7-8 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
1 tsk salt
Gör så här:Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke. Skär smöret i bitar och blanda ner det i mjölet. Finfördela smöret med fingrarna till en grynig massa. Blanda ner mjölken och rör ihop till en deg, sluta när du kan kan forma till en deg. Dela degen i fyra bitar och platta ut till runda kakor. Lägg på bakplåtspapper eller smord plåt och grädda i 250 grader i cirka 10 minuter. Servera nygräddade och varma!
Scones är så gott! 😀