

- 175 g mjukt smör
- 3 dl strösocker
- 1,5 dl kakao av god kvalitet
- 0,5 dl ljus sirap
- 1 nypa salt
- 3 st ägg, ekologiska
- 1,5 dl vetemjöl
- 75 g smör
- 1,5 dl ljus sirap
- 0,75 dl matlagningsgrädde
- 3 dl strösocker
- 200 g kokosflingor
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Vispa smör och strösocker vitt och krämigt.
- Rör ner kakao, sirap och salt.
- Rör i ett ägg i taget och vänd sist ner vetemjölet i smeten.
- Lägg ett bakplåtspapper i botten av en ugnsplåt med kant och fyll den med smeten.
- Grädda kakan i mitten av ugnen i 30–35 minuter. Prova med en sticka, stickan ska vara lite kladdig.
- Låt kakan svalna.
- Toscasmet
Smält smör, sirap, matlagningsgrädde och strösocker till i en kastrull och koka samman 5 minuter.
- Tillsätt kokosflingor och låt koka upp.
- Häll toscasmeten över kakan och grädda ytterligare 10 minuter.
Receptet kommer härifrån.


