Arbeta degen på bakbord, eventuellt med lite mjöl. Lägg bakplåtspapper på en plåt. Jag ville ha avlånga skorpor så jag kavlade ut degen, ca 1,5 cm tjock och la den sedan på plåten.
Du kan också göra så här: Dela i fyra delar och rulla och forma varje del till en längd (så att de får plats på längden på en bakplåt). Lägg dem på en smord bakplåt eller en bakplåt med bakplåtspapper. Runda skorpor: Dela varje längd i 10 bitar och forma till släta bullar genom att rulla dem med kupad hand mot bakbordet. Lägg bullarna på smord bakplåt eller på bakplåt med bakplåtspapper.
Låt längderna eller bullarna jäsa under bakduk i ca 30-40 min. Sätt ugnen på 225 grader.
Grädda längderna mitt i ugnen i 15-20 minuter eller skorpbullarna mitt i ugnen ca 10 min.
Låt kallna på galler utan bakduk. Skär längderna itu vågrätt på längden och sedan i 3 cm breda skivor.
Rosta skorporna guldgula i 225 grader, tar ca 4 min. Var försiktig så de inte bränns. Sänk värmen till 100 grader och öppna ugnsluckan och eftertorka skorporna i 1-2 timmar. Öppna då och då.
Förvara skorporna lufttätt i kakburk eller glasburk annars suger de åt sig fukt och mjuknar något.
Vill du ha söta skorpor med kanel och socker så blandar du 2 dl socker med en msk kanel och strör över skorporna innan du torkar dem i ugnen.
Receptet kommer härifrån (<– LÄNK)
Jag brukar hacka ner lite hasselnötter i mina skorpor *mums* och så snyggt att ha framme i glasburk. Dock med stor risk att man går där och nallar titt som tätt
Åh såna skorpor brukar min farmor alltid baka, så himla goda!
Men ohh så fott, så gott att sitta och mumsa på ikväll till en kopp te =D