Det är intressant det här med människor och möten. Vissa människor lämnar efter sig en skogsbrand och inget blir sig likt efter det. Andra glömmer man fortare än kvickt. Jag tycker det är spännade det där hur möten lär mig om livet och hur jag får nya erfarenheter och växer som människa.
När jag är ute tycker jag om att titta på andra, inte stirra så där som jag gjorde som barn och jag skulle visa mig tuff och cool, den-som-viker-undan-med-blicken-först-förlorar. Jag gjorde det med de tuffa tjejerna i skolan och det slutade alltid med att de frågade mig vad jag glodde på. Med andra ord förlorade jag, fast jag inte vek undan, jag hade aldrig något bra svar på den frågan.
Jag pratar inte om den typen av tittande, utan en vänlig nyfikenhet. Särskilt mycket tycker jag om att titta på gamla människor, par som levt tillsammans i princip hela livet. Fundera över hur länge de varit gifta, om de varit lyckliga. Vad har de varit med om och vilka hinder de stött på, på vägen. Tänk vilken livserfarenhet de besitter och kan dela med sig av om vi bara vill lyssna och ge dem lite av vår tid.
avatar
Om författare

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

0 kommentarer

 1. avatar

  Brukar också göra så på tunnelbanan, typ analysera folk hehe (:
  http://www.jagarbipolar.spotlife.se

 2. avatar

  Håller med, bra skrivet! 😀 Och jättefin bild

 3. avatar

  Iakttagandet kav vara på så många olika sätt. Och jag har nu tittat på din spegelvända bild och tycker den är fantastiskt. Tack också för besöket hos mig. Ha en riktigt fin tisdagskväll.

 4. avatar

  Så sant! Brukar tänka i liknande banor 🙂

 5. avatar

  Det är så sant det du skriver om, jag brukar också fundera!

 6. avatar

  Åh så sant det du skriver! Det finns de som verkligen lämnar efter sig den där skogsbranden du skriver om… Hoppas du får en riktigt skön tisdag 😀 Kramar

 7. avatar

  Hej,
  Jag gillar också att people-watch, som jag kallar det och jag tycker att det är underbart att se äldre människor som till exempel promenerar hand i hand och undrar ofta som du: Hur länge har de varit tillsammans och hur bär de sig åt? Min mans faster och farbror var gifta i 70 år och höll varandra i handen och pussade varandra godnatt, alltid så gulliga och omhändertagande om varandra. Ja, suck! Om man fick ha det så ändå.
  Ha en fin dag!

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: