5 december 2023

”Ohälsosamt mager”

Jag uppdaterade min profilbild på Facebook, bilden jag valde var min hissselfie. Det tog inte lång tid innan en person skickade på messenger och undrade om jag verkligen mår bra då jag börjar se ”ohälsosamt mager”ut. Jag blev så ställd så skrev tillbaka ungefär tack för omtanken men att jag mår bra.


Kanske att h*n drog sina slutsatser av att mina nyckelben är väldigt framträdande på bilden och att mitt ansikte är ganska smalt. Oavsett vad h*n grundade sin fråga på så är det inte okej att skriva så. Det komiska i kråksången var att en kollega häromdagen istället tyckte jag såg ut som hälsan själv.
Det är så dumt det där hur vi tar oss rätten att kommentera andras kroppar oavsett om det är en smal kropp, en tjock kropp osv. Jag har inte bett om en recension om huruvida jag är ohälsosam eller inte. Låt mig se ut hur jag vill!
 

Hannas krypin

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

Visa alla inlägg av Hannas krypin →

0 tankar på “”Ohälsosamt mager”

 1. Kunde inte ha sagt det bättre själv, just det sista du skrev om att inte ha bett om en recension om hur andra tycker man ser ut etc.
  Är så less på allt sånt!
  Dessutom kanske man kunde höra av sig "på riktigt" om man är orolig. Eller åtminstone ställa frågan på annat sätt utan enbart fokus på vikt.

 2. Hej! Jag förstår inte det där. Folk kommenterar, gärna kritiserar såna de inte känner bara för att. Många bloggare får sig en känga. Men om man inte gillar det personen skriver eller så varför läser man då?? Sen får man väl se ut hur man vill. Huvudsaken man trivs själv!
  Att rida är dyrt. Har 3 tjejer som red samtidigt en period. Inte gratis inte. Men en bra hobby så det får gå. Nu rider "bara" 2 dock ena på ridgymnasium så det blev till att betala för elevhem istället. 🙂
  Ha en toppen vecka!
  Kram Kia

 3. Folk tar sig verkligen enorma friheter när det gäller rätten att kommentera andras liv/utseende/åsikter osv i all oändlighet. Du ser hälsosam ut, jag håller med din kollega! 🙂

 4. Jag kan ju tycka att om någon funderar över hur du mår, kanske den personen kan fråga dig istället, i verkligheten och inte skicka en kommentar…
  Du och alla andra har rätt att se ut precis som vi vill, eller hur? Och förresten så ser du ju hur bra ut som helst!! Och verkar ha helt sunda värderingar när det gäller kropp, knopp och hälsa!! KRAM på dig

 5. På något vis känns det "allmänt vedertaget" att man FÅR säga att någon är smal men inte tjock.
  Lika illa ju!
  När någon frågar hur någon annan mår kan det ju också vara så att de bryr sig – på riktigt!

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: