Jag älskar småkakor, börjar jag kan jag inte sluta äta. Ikväll testade jag att baka LCHFchocolate chip cookies De blev precis lika goda som originalet men känns mycket nyttigare. Här kommer receptet:
Du behöver till ca 20 kakor:
2 dl mandelmjöl
0,5 dl kokosmjöl
2 msk honung (originalreceptet använde 0,75 dl sukrin melis)
2,5 msk kakao
1,5 tsk bakpulver
1 krm äkta vaniljpulver
75 g osaltat smör
1 ägg
30-50 g hackad mörk choklad (Jag tog ett helt paket, det ska vara mycket choklad)
Jag hackade chokladen och mätte sedan upp alla torra ingredienser, ett ägg och honung på bordet och blandade ihop. Det blev en rejält kladdig deg men jag rullade bollar och plattade sedan till på plåten. In med dem i ugnen i ca 10 minuter på 200 grader. Låt svalna på plåten och frys in dem som inte går åt på en gång.
avatar
Om författare

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

0 kommentarer

 1. avatar

  Har du varmluftsugn el vanlig? Bakplåtspapper? 🤔

  1. avatar

   Jag använder vanlig ugn och så har jag bakplåtspapper. 😊

 2. avatar

  DEssa ska jag absolut testa. De såg verkligen goda ut 🙂

 3. avatar

  Det här lät som ett väldigt spännande recept, det kanske man ska göra om man får någon infall någon gång. Jag undviker småkakor i högsta möjliga mån på grund av hälsorisken de medför, men hembakade kakor säger man aldrig nej till. <3

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: