Jag känner mig ganska besviken över dagens pilatespass. För det första så kändes det inte som pilates, ingen av de klassiska övningarna som jag är van vid att göra var med. För det andra så var vi var ungefär tjugo personer  i rummet och så var det nersläckt och ”mysigt” så instruktören hade ingen koll alls på oss om vi gjorde rätt eller inte. Jag tycker också att hon instruerade för lite under övningarna. Ett annat minus är att det var för många repetitioner av samma övning. En positiv sak som passet förde med sig är att jag vet precis hur jag vill vara som instruktör.
– Jag vill ha en liten grupp – max 6-8personer så jag verkligen har tid med alla.
– Färre repetitioner men fler övningar
– Fokus under passet ska inte ligga på min egen träning utan på de som jag tränar. Först demonstrera övningen såklart och sedan fokusera på att varje person gör övningen korrekt.
– Det ska vara kvalitet på mina pass och inte kvalitet.
avatar
Om författare

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

0 kommentarer

 1. avatar

  Så tråkig att du blev besviken. Jag håller med dig om att pilates kräver små intima grupper.
  Har testat en gång med pilates på ett allmänt gym. Katastrof. Instruktören hade ingen koll och jag tror nog att hälften av deltagarna gjorde alla övningar helt fel. Stora risker med det.
  I min studio har vi max 8 deltagare. Instruktören känner oss alla väl, vet våra svagheter och vad vi bör tänka på. Hon har en fantastisk förmåga att se oss och korrigera smådetaljer. Det ger resultat.
  Hoppas du kan hitta någon sådan studio att testa. Så du får lite mer input.

  1. avatar

   Ja det hoppas jag med. Jag har googlat pilatesstudios men det är svårt att hitta. I Stockholm finns det ju men jag bor en bit bort och kan inte åka dit bara så där. Det kräver ju lite planering. Det ställe som du hittat låter toppen, min dröm.

 2. avatar

  Så synd att passet inte var så bra :/

 3. avatar

  Kul att du kör pilates, har testat det när jag var utomlands och det var riktigt härligt! Och jag kan hålla med dig om att det underlättar om man är max 6-8 personer.

 4. avatar

  Jaaa det är sjyst med många övningar för då går tiden snabbare 😉 När jag skulle göra Bikramyoga första gången var jag livrädd för 40 graders värmen och 90 hela minuter!! Men man går igenom typ 26 olika positioner under ett pass så bikram funkar mycket bättre för mig än andra yogavarianter jag provat.

 5. avatar

  Ibland kan något mindre bra föra något bra med sig. Bra att veta vad man vill. Tiden är begränsad och man vill ju lägga den på bra saker.
  Kram Helén

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: