Jag skrev för ett tag sedan att jag skulle presentera min pilatesring i ett eget inlägg och här kommer det. Den här ringen är ett fantastiskt redskap. Med den kan man ta sin pilatesträning till helt nya nivåer. Varför ska jag träna med den här ringen. Jo det är enkelt:
1. Den stärker musklerna på djupet. Det finns ett fjädrande motstånd i ringen och kan användas för övningar för överkroppen, (tex seriesoffive) men även midjan och benen. Insida lår kan vara svårt att komma åt men med hjälp av den här ringen blir det möjligt utan att lägga till en massa andra övingar.
När man upprepar rörelserna och utövar tryck samtidigt får man en mer målinriktad träning och fastare kropp på djupet.
2. Det är ett mjukt sätt att få en slankare linje och ökad spänst.
Det är svårt att göra den här rörelsen utan att handleden följer med upp. Något att arbeta med helt enkelt.
3. Eftersom ringen kan användas till så många olika rörelser blir träningen aldrig enformig. Du kommer åt fler muskelgrupper och får ytterligare allsidig träning.
Det här är nog den snyggaste jackknife jag lyckats göra hittils. Gillar att jag är nästan (inte långt ifrån. Öva, öva öva) rak.
Sen kan man även göra benlyft. Med ringen blir ett vanligt benlyft vassare. Lärorikt att se sig själv måste jag säga. Tappar vinkeln på foten. Jag skulle kunna välja att göra om bilden några gånger för att få den perfekt men vill visa verkligheten också.
Ett inlägg blir inte komplett utan min teaser. Såklart! Haha, ni kommer tröttna på den. Men den är så bra och en sån där övning som kan varieras på många olika sätt.
 

 


 

avatar
Om författare

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

0 kommentarer

 1. avatar

  Låter ju verkligen jättebra :D. Sen tycker jag det är toppen att du visar övningarna också 🙂

 2. avatar

  Härligt inlägg

  1. avatar
   säger:

   Kul att du gillar det!

 3. avatar
  säger:

  Tack för tipset :*
  Nu väntar jag på leveransen hihi 😀

  1. avatar
   säger:

   Vad kul! Hoppas du får mycket glädje med din ring. Den är fenomenal!

 4. avatar

  Låter ju superbra! 🙂

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: