Min chiapudding på bilden är inte paleostyle men jag tänker kokosgrädde istället för vaniljyoghurt.
Det är mycket kritik mot C9 men jag ska säga att under tiden jag körde C9 och efter så mådde jag bättre än vad jag gjort på länge. Magen var glad, ingen smärta eller svullnad. Jag kände mig piggare och mer i balans. Därför känner jag att jag skulle vilja leva ett så ”rent liv” som möjligt. Vad menar jag då med rent? Jo, jag tänker så här inga hel eller halvfabrikat, inga tillsatser. Definitivt inget bröd eller andra spannmål. Jag googlade på glutenintolerans och många av symtomen stämmer. Problemet är att om jag ska ta ett test för att se om jag är gluten måste jag äta det ett tag för att inte testet ska bli fel. Det vet jag inte om jag vill. Eller rättare sagt, jag vill inte det.
Iallafall så funderade jag lite över det här med paleo (stenålderskost) och tror att det kan vara något för mig. Det som utesluts ur kosten är processad mat som spannmål, mejeriprodukter, socker och vegetabiliska oljor. Paleo fokuserar på kött, fisk, skaldjur, fågel, rotfrukter, nötter, frön och bra fetter. Enligt förespråkarna så finns det stora fördelar:
– bättre återhämtning
– lägre kroppsfett
– jämnare och högre energinivåer
Personer som är sjuka får en mängd förbättringar av sina symptom, tex autoimmuna sjukdomar, hudproblem, magproblem, bristsjukdomar. Detta undersöks just nu i kliniska foskningsstudier.
 
På ja-listan finns ses:
– Fisk, kött, skaldjur, fågel, ägg
– Grönsaker
– Hälsosamma fetter från animaliska källor. Kokosolja, avokadoolja och äkta olivolja
– Efter hård träning: potatis, sötpotatis, banan
– Nötter och fön
– För sötning: ekologisk honug, banan, kokos eller dadlar
 
På nej-listan ses
– Inga processade livsmedel (allt som har en innehållsförteckning och är fabrikstillverkat)
– Inget spannmål eller andra spannmålsliknande växter som quinoa, amaranth eller bovete. Spannmål som innehåller gluten.
– Inga baljväxter
– Inga mejeriprodukter
– Inget socker eller artificiella sötningsmedel.
(Källa: Swedish paleo)
Jag tänker en Hanna-variant av det hela där grunden finns men med vissa undantag. Som min kvarg och propud till exempel. De vill jag inte vara utan. 
 
avatar
Om författare

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

0 kommentarer

  1. avatar
    säger:

    ser gott ut :

  2. avatar

    Lite så där tänker jag också. C9 kanske är bra, jag vet inte för jag har aldrig provat. Men jag tänker att det måste vara precis lika bra, och billigare, att helt enkelt äta rent. Jag åt helt och hållet rent och naturligt, inget mejeri, inga spannmål, bara grönt och naturliga fetter under en period. Då mådde kroppen bra, och framför allt så lärde jag mig vad som passar min kropp.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: