7 december 2023

Gotland dag 3

 När ni läser det här inlägget är vi på Tofta strand och njuter (eller jag utgår från att vi njuter iallafall. :-P) Molnen som skymde solen på förmiddagen har nu blåst bort och det är varmt som i en bakugn. En sval vind svalkar skönt.

I förmiddags åkte vi till en insjö här på Gotland med det charmiga namnet Tingstäde träsk. Barnen tyckte det var lite läskig botten (lera) men vattnet var riktigt varmt och skönt. Lite jordgubbar slank ner innan vi tog bilen till Lickershamn för att se Gotlands största rauk: Jungfrun. Dit ville varken Alex eller Ida följa med, de tyckte det såg läskigt ut.

Den tronar verkligen majestätiskt där på klippan. Namnet kommer från en sägen om en man som har en dotter. På en av sina färder har han med sig en pojke hem som slav. Pojken och flickan umgås mycket med varandra men det gillar såklart inte flickans pappa så de lyfter upp henne på toppen av rauken och lurar sedan upp pojken dit. Ifalll han kan rädda henne så får de gifta sig. Pojken antar utmaningen såklart men det slutar inte lyckligt då flickans pappa skjuter en pil genom huvudet på pojken vilket gör att både flickan och pojken störtar handlöst i havet. Ett gäng mannar försöker såklart rädda flickan men det är kört. Hon liksom pojken försvinner i vågorna.
Precis innan Lickershamn finns ett raukområde. Där fick barnen klättra av sig och vi fikade innan det var dags att åter åka till stugan för en liten paus.

Ser ni trollet? Jag fick assocciationer till Hungergames, till muttarna i delen när de är under jorden.

Det här tyckte jag var häftigt, ett vackert hjärta. Naturen är verkligen fantastisk!
 

Hannas krypin

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

Visa alla inlägg av Hannas krypin →

0 tankar på “Gotland dag 3

Lämna ett svar

%d