5 december 2023

Hitta ditt powerhouse

När man tränar pilates eller vanlig styrketräning så finns det en sak som är mycket viktigt och som alla kanske inte vet och det är att hitta ”powerhouse” Med powerhouse menar jag musklerna kring bäckenbotten, buken och ryggmuskulaturen. Dessa muskler måste alltid kopplas på oavsett om du tränar vanlig styrketräning eller pilates.
För att koppla på powerhouse, gör så här:
– Börja med att ”knipa av strålen” och lyft upp. Spänn inte rumpan när du kniper, spänner du rumpan så aktiveras ”fel” muskler.
– Därefter spänn magen, ryggmuskulaturen aktiveras automatisk så det är inget du behöver tänka på.
– Andas ut på ett s medan du spänner allt du kan. (100%)
– Slappna av och gör samma procedur igen, den här gången spänn till max och släpp ut 50%
– Slappna av och gör samma procedur, den här gången spänn 50% och därefter släpp ut till 25-30%.

25-30% är den spänning du ska ha under alla övningar.

Även om man inte vill träna pilates så är aktiverad bål det viktigaste. Utan kontroll från magen får du inte samma resultat.
På bilderna demonstrerar jag skillnaden när jag har aktiverat mitt powerhouse och när jag slarvar. Kan ni se skillnaden?  OBS 1: Kan även säga att vinkeln på handlederna är helt fel, de ska vara raka. OBS 2: gör inte situps, sämsta magövningen. 
 

Hannas krypin

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

Visa alla inlägg av Hannas krypin →

0 tankar på “Hitta ditt powerhouse

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: