31 mars 2023

Det måste inte vara perfekt

Det finns ingen som är så hård mot mig själv som jag själv är. Det händer att jag är min egen värsta fiende. Toleransnivån för andras misstag är mycket större än vad jag har för mina egna. Om jag gör samma sak som någon annan tänker jag inga snälla tankar om mig själv medan jag inte lägger särskilt stor vikt när andra gör samma sak. Tänk om jag kunde vara konsekvent i mitt sätt att tänka.
Jag vill att det jag gör ska vara perfekt och en liten detalj som inte blir bra gör tyvärr ofta att jag istället sågar hela min insats. Det är så dumt egentligen och det är mer än okej att jag har mina saker att jobba med. Det måste inte vara perfekt, vi är alla en ”working process”, en pågående process. Tänk om jag kunde vara lika avslappnad jäntemot mig själv som jag är mot andra.
Mycket tror jag har med min skolgång att göra. Jag var inte utanför men jag vet att det pratades en del om mig. Vid något tillfälle så såg jag hur två tjejer i klassen tisslade och tasslade om mig.  Snack under några år som gjorde att jag hade svårt att tänka snälla tankar om mig själv. Tankar som att ”det är nog något fel på mig, varför snackas det så mycket skit annars?” Allt som händer formar en vare sig man vill eller inte.och det där är något som format mig. Men det som är så bra med erfarenheter är att det går att ta dem och göra något bra istället. Jag bestämmer vilka tankar som ska få fäste och det är skönt att vakna på morgonen och själv ha makten över hur jag låter dagens händelser påverka mig.
Med dessa ord säger jag gordnatt. Mer uppdatering blir det på måndag.
 
 
 

Hannas krypin

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

Visa alla inlägg av Hannas krypin →

0 tankar på “Det måste inte vara perfekt

  1. Kanske är det lättare att vara hård mot sig själv, för man har ingen som säger emot?! Jag vet inte, men när man säger nåt till någon annan, filtrerar man ju ofta (det går ju inte att säga vad som helst!) och man är mer tolerant, kanske för att man "vet" att man själv KAN/VILL bättre, men att man inte har den insikten hos andra.
    Men du har ju helt rätt, ingen är perfekt och det borde vi också landa när det kommer till oss själva. Självklart ska man kunna förbättra sig själv, men ofta ger den här hårdheten man visar sig själv motsatt effekt. Jag menar, om jag ändå inte kan bli perfekt – varför ens pröva? Och DET skulle vi aldrig säga till nån annan!
    Tur att jag har så dåligt minne, så jag börjar alltid om ändå…
    Ett mkt klok och eftertänksamt inlägg!

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: