Hur många chanser tror ni att man får att ge andra ett bra första intryck av sin personlighet och vem man är? Hur viktigt är det första intrycket för er? När man söker jobb är det första intrycker extremt viktigt. Det intryck man ger i sin arbetsansökan är avgörande för om man ska bli kallad till intervju eller inte. Men i vardagen då? Spelar det så stor roll hur man är vid första mötet eller kan man ”ta igen” det senare? Det beror givetvis på vad som händer. En person som är otrevlig och arg eller kommer med plumpa kommentarer har givetvis en hel del att bevisa innan jag kan tänka om. Men generellt så tycker jag inte att det första intrycket är viktigt, att allt står och faller med det.
En av mina ocharmiga sidor är att jag kan vara ganska snabb att tillskriva människor mindre smickrande sidor bara av det första intrycket. ”Hon verkar sur” eller ”hon gillar inte mig” kan jag tänka fast jag vet att egentligen handlar det säkert bara om att vara blyg eller att man inte känner sig bekväm i sammanhanget. Jag är även expert på att tolka in saker i människors tonfall och kroppsspråk. Min känslomässiga radar ser allt. Tror jag ska jag tillägga. Allt kretsar inte kring mig även om mina känslor vill få det till att det gör det. Människor har sina egna personliga problem och tankar som påverkar hur de är och beter sig i olika situationer.Jag tycker det här är intressant att fundera över. Hur tänker ni?
avatar
Om författare

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

0 kommentarer

  1. avatar

    Så vacker du är!

  2. avatar

    Vad härligt att du skriver så! Jag håller med dig. Det är inte bara det att vi alla har dåliga dagar och kanske råkar få till ett mindre bra första intryck. Vi är alla också alltför snabba med att döma och analysera andra. Hur ofta händer det inte att man ändrar uppfattning om en person efter 2:a, 3:e eller kanske 4:e gången man träffas? Jag tror att jag är ganska duktig på att ge människor några chanser 🙂

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: