I onsdags när vi hade vänner här berättade jag om allt nytt och spännande som jag håller på med. Jag berättade även att när jag läste kursen på forskningsnivå fick jag kommentarer som ”det där kommer du aldrig klara”. Det skapade en vilja av stål och känslan av att de här personen skulle inte få rätt. Då undrade vännen om det är det som driver mig, att andra inte ska få rätt eller om det är något annat.
För mig var det enkelt att svara på. Min motivation och inspiration kommer av att jag verkligen vill hjälpa andra att må bra. En vilja som kommer från hjärtat och inte drivs av pengar utan en vilja som drivs av att vilja göra gott för andra. Jag har hittat något som jag verkligen brinner för.
Men hur håller jag motivationen uppe?
Det är intressant det här med motivation för det går inte att sitta på rumpan och vänta på att motivation ska komma. Man behöver jobba för det. Motivation skapar jag själv genom att träna det där passet som jag egentligen inte vill. Känslorna av att vara stark, pigg och att klara av vad som helst ger mig motivation till att ge mig ut på ännu ett pass och ett till. Sen är jag envis, har jag bestämt mig för en sak så ska det bara genomföras. Nu skriver jag utifrån träning men principen är egentligen samma oavsett vad jag föresatt mig att göra. Min motivation får jag av att bara bestämma mig, lägga upp en plan och sen köra på det tills jag når mitt mål.
Vad motiverar dig?
 
avatar
Om författare

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

0 kommentarer

  1. avatar

    Håller med, man får jobba lite på motivationen. Men efter ett tag går det lättare. Jag vet nog inte vad som motiverar mig, det beror på vad det handlar om.

  2. avatar

    Jag blir motiverad av att veta hur nöjd jag kommer att känna mig när jag har nått mitt mål. Gör alltid delmål fram tills jag har nått dit jag vill och belönar mig själv i olika former vartefter jag når mina delmål och mål 😀 Kram <3

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: