Det är många som vill träna pilates men vågar inte för att de tror att man måste vara väldigt vig. Jag kan lugna er med att säga att det behöver ni inte vara. En av pilates stora fördelar är att det ökar just rörligheten. En annan bra grej med pilates är att pilates är progressivt uppbyggd (inte om ni kollar videos på youtube, där är det alltid slutfasen) vilket innebär att man hela tiden bygger upp övningarna så att man tränar på sin nivå och efter vad sin kropp klarar av. Att göra en övning tekniskt korrekt på ett lägre steg ger mer än att göra en övnings slutfas okontrollerat.
När jag började träna pilates var jag väldigt stel. Jag är fortfarande stel men inte alls lika mycket som när jag började.  Ni ska få se några bilder som illustrerar det. Bilden ovan är från den 16 april förra året. Här hade jag precis börjat igen efter några års uppehåll. Övningen som visas är rollup.
11:e juni. En aning mindre stel
3 maj i år. Ytterligare lite skillnad.
Det är ungefär här jag är nu. På ett år har det ändå hänt en del. Ni ska få se ett exempel till på en annan övning: the saw, en av de övningar som jag verkligen inte gillar just för att jag är så stel men den är helt suverän. Precis som alla andra pilatesövningar.
De här bilderna är från 3 november förra året. Inte flexade fötter, mina armar har ingen bra linje och det enda jag egentligen gör är att vrida en aning i midjan och böja ner huvudet.
31 augusti i år. Jag kommer ännu inte så djupt ner men bättre linjer på armarna. Fötterna flexade och större vridning.
På ett år har det hänt en hel del. Våga prova. Men kolla att gymmet ni tänker träna pilates på verkligen har utbildade pilatesinstruktörer. En outbildad instruktör vet inte hur hon ska jobba med pilatesprinciperna på bästa sätt, vet inte hur hon ska korrigera för att deltagarna ska få ut mesta möjliga av träningen och framför allt så kan hon inte anpassa träningen så det passar alla.
 
avatar
Om författare

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

0 kommentarer

  1. avatar

    Sv; det var ett superroligt pass!! 😀
    Pilates verkar sjukt kul och det var kul att se hur du har utvecklats med din vighet! Grymt jobbat!

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: