27 mars 2023

Socker är ett gift

Även solen har fläckar sägs det ju och jag vill äta så hälsosamt som möjligt. Dock så har jag haft tre dagar nu där jag ätit alldeles för onyttigt. Det känns direkt på min kropp genom att jag blir svullen, illamående och magen fungerar inte som den ska. Det är bara att konstatera att för min del handlar det inte om viktnoja längre utan om vad jag måste göra för att må så bra som möjligt.  
För mig är socker ett gift. Nu pratar jag inte om socker som finns naturligt i bra mat utan jag menar det tillsatta sockret som är gömt i så mycket som man tror är nyttigt. Till exempel så kollade jag in jobbets blåbärssoppa häromdagen. Ingredienserna i fallande ordning var vatten, socker (9%), blåbär (5%) och sen x antal tillsatser och aromer. Det borde egentligen heta sockersoppa och det är skrämmande att socker är det som det innehåller mest av.  En intressant länk är den HÄR.
Mitt mående leder mig återigen in på spåret paleo/lchf-kost. Men jag tänker ingen strikt variant, jag tycker för mycket om min kvarg och min propud för att vara utan det. Lite pasta vill jag också äta, funderar dock på bönpasta. Caroline tipsade om det, smakar i princip som vanlig pasta. Jag tycker att det låter som ett bra alternativ.  Nötter och choklad som fredags/lördagsmys eller min brownie med grädde och hallon till fredagsmys. Det kanske låter tråkigt men egentligen så är det godare än godis. Fortsättning följer helt enkelt.

Hannas krypin

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

Visa alla inlägg av Hannas krypin →

0 tankar på “Socker är ett gift

  1. Socker alltså.. Så jäkla gott och så jäkla farligt. Jag håller just nu på med en liten avvänjning från socker, eftersom jag vanligtvis konsumerar alldeles för mycket. Det är helt galet hur kroppen reagerar på socker, både när den får socker och när den blir utan.

  2. Ja det är verkligen ett gift! Jag teatade också att vara utan gluten ett tag, och mådde faktiskt bättre (mer pigg) men det är mycket att hålla reda på, om man inte är van och kan en massa recept 🙂

    1. Intressant att läsa att jag inte är den enda som känner så här. Det är många som hävdar att det inte alls är ett gift och det är det såklart inte för alla. Men vi som faktiskt får fysiska besvär av för mycket socker måste tas på allvar tycker jag och inte bara bli misstänkta för att överdriva.

  3. Håller helt med dig. Äter ofta nötter som mitt lördagsgodis, hur gott som helst, men i bland slår skitgodissuget på och då tillåter jag mig det. Mer och mer RENT plockas in här.

  4. Känner igen det där när man äter onyttigt under för lång tid. Inte nog med att man blir svullen, man blir hemskt trött och orkeslös. Nä, hua, tacka vet jag nyttiga livsmedel, även om det är minst lika nyttigt att kunna unna sig onyttiga ting emellanåt 🙂
    sv: Verkligen :))

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: