25 mars 2023

Jag jobbar på…..

….. med mina armhävningar och igår testade jag att göra ett gäng excentriska armhävningar både på tå och på knä. Mitt problem när jag gör armhävningar är att jag ”tappar magen”. Däremot när jag gör excentriska armhävningar känner jag direkt att det inte är min mage som är problemet utan snarare att jag inte är tillräckligt stark i bröstmusklerna och triceps för att orka pressa upp mig igen.
Hur gör man då en excentrisk armhävning? Du kan välja mellan att antingen ha händerna brett och då fokusera mer på bröstmusklerna eller ha ett smalt grepp och då fokusera på triceps. 
– Börja med att stå i plankposition med raka armar och ben. Axlarna ska vara rakt ovanför handlederna. Spänn ditt powerhouse.
– Andas in och när du andas ut sänk kroppen långsamt mot golvet genom att böja i armbågarna.
Om du gör smala armhävningar, tänk på att inte ”spreta utåt” med armbågarna (som bilden ovan) utan de ska vara tätt intill kroppen.
Tänk på att inte kollapsa utan att hela kroppen når marken samtidigt. Tänk på att inte dra upp axlarna till öronen utan håll axlarna nere. Gör så många repetitioner du orkar och lägg in övningen i din vanliga rutin.
Du kan även göra på knä men det bästa är att göra excentriska armhävningar på tå för att lära kroppen rätt från början.
 
 

Hannas krypin

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

Visa alla inlägg av Hannas krypin →

0 tankar på “Jag jobbar på…..

  1. Jag förstår inte alls det där med armhävningar, jag har försökt sen jag var liten men aldrig lyckats, haha!
    Men bra tips, kanske man bör testa!

  2. Jag tar mig inte upp vid armhävningar, mina triceps klarar inte min vikt… undra hur lång tid det tar innan musklerna blir starka nog.

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: