
Idag var tanken att baka med Sofia och punklig var jag minnsann, prick klockan tio stod jag i hennes hall. Det första vi började med var att provbaka en vegansk rawfoodtårta med avokado, nötter, dadlar och choklad. Supersmidigt att baka något som inte behöver stå i ugnen. Den skulle ha några timmar i frysen så jag har inte smakat men den blev visst perfekt chokladig och söt. Något att testa här hemma också, kanske.

Dessa chokladbollar har jag tagit inspirationen från Goforfit men eftersom att jag inte hade allting blev det inte exakt som hennes recept. Helt galet goda dock, smakar precis som Snickers. Farligt ju!
Du behöver:
12 dadlar
2 dl havregryn
1 dl jordnötssmör
I grundreceptet ska det vara kaffe men jag tog en skvätt vatten
0,5 dl ICA Sötströ
2 msk kakaopulver
0,5 dl hackade mandlar
Börja med att mixa dadlar med kaffe/vatten. Tillsätt övriga ingredienser och fortsätt mixa. Om smeten upplevs lite hård, tillsätt lite mer kaffe/vatten. Forma till bollar. (Här skiljer sig mitt recept då jag valde att göra en vegansk kola som jag gjorde en annan liten grej av istället.) Jag rullade mina bollar i hackade jordnötter.


Sen blev det också ett par sorters chokladbollar. Det var verkligen en supermysig dag och alldeles för tidigt åkte jag hem för att äta lunch och sedan svira om till domarkläderna för att döma cup på arenan. Hem kom jag vid halv åtta, helt galet trött, så jag borde verkligen krypa ner och ta igen lite sömn.
0 kommentarer
vilken bra inspo du har jämt på din blogg
Med vänlig hälsning Corina