Hela veckan har jag varit galet sugen på att testa och egentligen skulle jag väntat till imorgon. Men när barnen äter kladdkaka vill jag också ha något lite godare till fika. Jag pratar om det nya: nämligen chiasemla.

Till fyra portioner behöver du:
3 dl mandelmjölk
½dl chiafrön
2 tsk kardemumma
Till mandelmassa
1½dl mandel
1½dl vatten
1 msk honung
Gör så här: Blanda chiafrön, kardemumma och mjölk i en skål. Låt stå tills det tjocknar och rör om för att konsistensen ska bli jämn. Helst ska den stå över natten men det behövs inte. Mixa mandlar, honung och vatten och varva sedan pudding och mandelmassa i ett glas eller burk och toppa sedan med vispad grädde som du kan smaksätta med honung och vaniljpulver om du vill.
Okej, en riktig semla slår det inte då jag verkligen älskar själva kardemummabullen i semlan men det är ett bra subsitut när jag inte orkar ställa mig och baka ett glutenfritt bröd. Chiasemlan får klart godkänt!
Receptet är från Kristin Kaspersen.
avatar
Om författare

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

0 kommentarer

  1. avatar

    Njae… vet inte om jag tror på det. Men jag är ju ingen fantasi av chiapudding direkt.

  2. avatar

    Oh spännande

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: