Jag, Rickard och barnen åkte iväg för att besöka Stjärnorps slott och Grensholm borgsruin. Stjärnorps slott är dock inte öppet för allmänheten så det var en liten miss. Iallafall så fortsatte vi vägen fram mot Norsholm och en gammal borgsruin. Vägen slingrade sig fram i ett fantastiskt skogslandsskap och en stor del av vägen åkte vi precis bredvid Roxen. Vi valde verkligen en perfekt dag att ge oss iväg på utflykt. Soligt, varmt och alldeles ljuvligt. Det enda minuset är isånafall att vinden är så kall.
Den här gamla ruinen hette från början Åls stenhus och var sätesgård för Sten Haraldsson Gren i början på 1400-talet. Den här ruinen ligger i Vånga socken och från parkeringen får man gå en kilometer. En härlig promenad som dels avslutas med utsikt över Roxen och sedan en rejäl uppförsbacke. Just nu dras vi visst till aktiviteter som handlar om klättring på ett eller annat sätt.
 
avatar
Om författare

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

0 kommentarer

 1. avatar

  Åh vilken härlig plats ni verkar ha besökt :D. Sett allt för lite av sånt här i mitt liv faktiskt 🙂

 2. avatar

  Mysigt att besöka slott och gamla ruiner. Kram.

 3. avatar

  Härliga bilder!

 4. avatar

  Fina bilder från en mysig familjeutflykt 🙂
  Jag bodde i Linköping under högstadie- och gymnasieåren men nu, när jag har återvänt till Östergötland, inser jag hur mycket jag aldrig har sett här. Nu fick jag ännu ett tips 🙂

  1. avatar
   säger:

   Vad roligt att läsa att du bor i desamma trakter. Jag har konstaterat att man inte alla behöver åka särskilt långt för att få se spännande ställen.

 5. avatar

  Sååå mysigt … ❤️
  Ha dé hott i solen!

 6. avatar

  Vilka härliga bilder från er dag!

 7. avatar

  Oj vad kul och jag vill också besöka ett slott! 😀 Kramis

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: