25 mars 2023

Control balance

Det här är näst sista övningen i den klassiska pilatesserien och jag har alltså snart gått igenom 34 pilatesövningar, allt från basic till riktigt avancerade övningar. Den heter control balance och är en riktigt avancerad övning som fokuserar på magmusklerna och höftmusklerna. Meningen med övningen är att stärka rumpan och baksida lår samt stabilisera bäckenet. Det är en övning som bygger vidare på det du lärt dig i rollover och jackknife.
Börja med att ligga på rygg med armarna mot varandra och båda benen mot taket. Rulla över och placera fötterna i mattan. Cirkla bak armarna och placera båda händerna på den högra foten. Sträck up det vänstra benet mot taket utan att byta position på höfterna eller överkroppen. För tillbaka det vänstra benet och håll i foten med händerna och lyft det högra benet mot taket. Repetera. Den mer avancerade kan switcha ben i en mer flödande rörelse. Undvik den här rörelsen om du har rygg- eller nackproblem. Bibehåll ett stabilt bäcken och sjunk inte ner i ditt powerhouse.

Hannas krypin

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

Visa alla inlägg av Hannas krypin →

0 tankar på “Control balance

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: