Sidebend kompletterar plankan med en sidoböjning och stretch. Den bygger styrka och uthållighet och ökar flexibiliteten. Du arbetar insida lår samtidigt med axelstabilitet och såklart powerhouse. Sidebend är även en utmaning för balansen.
Börja med att sitta upp med benen åt sidan. Placera övre foten på golvet framför den andra, hälarna mot varandra. Slappna av i höfterna. Placera din stöttande hand i mattan i linje med din höft och en liten bit bakom din axel. Innan du pressar dig upp, dra in magmusklerna, håll nere axlarna och förläng ryggraden.
Andas in och pressa ner den stöttande armen i mattan och sträck ut benen för att lyfta ditt bäcken från mattan. Använd insida lår och pressa ner genom fötterna. Det här är viktigt! Känn stödet från din mage och håll en vertikal linje, där axlarna är i linje med varandra. Tänk dig att du är mellan två väggar. Stanna här om är första gången du gör övningen.
Nästa steg är att svepa övre armen i en båge över huvudet. När din arm rör sig uppåt så ska axlarna hållas nere. Sträck ut ända från fingrarna ut i hälarna. Om du har balansen kan du även göra en sidoböjning i kroppen. Pressa ner den stöttande armen och se till att du lyfter ordentligt i axeln. Lås inte armbågen. Återgå till sidoplanka och sedan åter till startposition. Repetera två gånger på varje sida. 

För att  modifiera kan du ha kvar undre benet i golvet, sträcka ut övre benet och lyfta upp och göra samma båge med armen. Pressa upp på samma sätt som i fullversionen. Du kan även göra som jag visar nedan. Tänk på att böja i midjan åt sidan och inte framåt. Det ska sträcka i sidan.
 

 
avatar
Om författare

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

0 kommentarer

 1. avatar
  säger:

  Oj vad du tränar…fortfarande !……….jag kör periodvis yoga och promenader…har varit lite lat ett tag, det har varit
  så mycket annat som tagit över. Idag skiner solen men det blåser och jag tror jag sätter mej vid husknuten och ler mot solen ;))
  Ha det !
  Bia

 2. avatar

  Vilket perfekt komplement till plankan. Ska jag definitivt testa sen.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: