”Chocolate chip cookie dough chokladbollar”. Bara namnet låter väldigt gott, eller hur, och jag var bara tvungen att testa göra dessa chokladbollar. Basen är kikärtor och det låter kanske lite konstigt men de blir verkligen jättegoda.
Du behöver till ca 30st (Beror på storlek) 
1 burk kikärtor
3 msk sötning (till exempel honung eller agavesirap)
0,5 dl nötsmör
1,5 dl mandelmjöl
1 tsk vaniljpulver
100 gram hackad mörk choklad. (Minst 70%)
några nypor salt
150-200 gram mörk choklad att doppa bollarna i
Sedan behöver du något gott att toppa bollarna med.Till exempel kokos, nötter, torkade bär.
Gör så här:
Skölj av kikärtorna och mixa med sötning, nötsmör, vaniljpulver och salt. Tillsätt sedan nötmjölet och blanda ihop. Smeten ska vara fast som en kakdeg och om den inte är det så tillsätter du bara mer nötmjöl. Hacka 100 gram choklad och nötter och rör ner i smeten. Forma till runda bollar och ställ in i frysen. Smält resten av chokladen att rulla bollarna i. Ta ut de frysta bollarna och doppa i den smälta chokladen. Toppa med det du gillar. Förvara chokladbollarna i kylen eller i frysen. Ät och njut!
Receptet hittade jag HÄR.
 
avatar
Om författare

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

0 kommentarer

  1. avatar
    säger:

    Åh vilket bra tips! 😀

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: