Ganska ofta funderar jag över vad det är för fel på människor. Förundras och funderar över var det gick snett någonstans. Allt hat, allt våld, alla terrorattacker och alla orättvisor. Det senaste nu i Las Vegas är fruktansvärt och så onödigt. Jag tänker på alla skadade, de som inte klarade sig och alla anhöriga. De som inte kommer hem igen efter vad som skulle ha varit en rolig kväll. Vilken sorg och smärta, en mardröm som inte går att vakna i från. Varför, är den stående frågan? För mig som kristen är det inte svårt att dra parallellen till det som står i Bibeln att kärleken kommer kallna allt mer. Det är så uppenbart när jag ser hur människor agerar och tänker.
En annan sak som jag ville skriva om var en grej som jag läste hos Engla. Hon skrev ett personligt inlägg om hennes ångest och jag tycker det är så otroligt modigt att våga skriva om dessa saker i en stor blogg där hon inte vet vilka som läser. Det är starkt och borde ge cred. Fram för att fler människor vågar berätta om hur de mår. Det minskar tabun att prata om det som är jobbigt när fler vågar öppna sig. Det som jag blev så irriterad över var en person som tyckte att ”hon nog bara behöver köpa några fler par skor”. Alltså vem skriver så? Uppenbarligen den här personen men hen kan knappast ha varit utmattad eller haft ångest själv för då hade hen aldrig skrivit så. Eller så är hen bara dum i huvudet rent ut sagt. Undrar om samma personer skulle säga samma saker direkt till personen om de möttes öga för öga. Det är som att internet drar ner den moraliska kompassen till skosulan. För den som inte har några gränser blir allt okej. Gränserna suddas ut när man kan vara anonym och inte behöver stå för det man skriver.
 
avatar
Om författare

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

0 kommentarer

 1. avatar

  <33333

 2. avatar

  Håller fullständigt med! Vad är det för fel på folk?? Varför vill man hata och döda?? Helt obegripligt, onödigt och helt fruktansvärt!!
  Och sedan… Hur folk beter sig på nätet är oxå skrämmande!
  Jag tycker att det är modigt att lämna ut sig själv och gillar man det inte, behöver man inte läsa!
  Bra skrivet! Allt gott till dig <3

  1. avatar

   Tack för din kommentar! <3

 3. avatar

  Så himla bra skrivet!! <3
  Är så viktigt att kunna prata om sitt mående!

 4. avatar

  Alltså ja, precis så! Alla dessa attacker och sånt, jag förstår verkligen inte. Det i Vegas var hemskt och tyvärr har ju mycket annat sånt hänt..

  1. avatar

   Det är helt galet och jag blir ledsen när jag tänker på alla drabbade.

 5. avatar

  Men usch…. förstår inte vad folk tänker med emellanåt. Kram

  1. avatar

   Inte jag heller! 🙁 Kram

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: