Det är dags för en ny övning i min kategori do´s and dont´s. Veckans rörelse är spine twist och den här övningen är lite klurig. Det kan vara svårt att hitta rätt muskler. Syftet med övningen är rörlighet i överkroppen och de muskler som kontrollerar rörelserna är ryggsträckarna och sneda magmusklerna.
Om du har svårt att sitta rakt med benen raka så böj benen. Den första viktiga punkten att tänka på är att komma upp på sittbenen så du inte sitter bakåt eller framåtlutad. Dra in magmusklerna, ge dig själv en så liten midja som vanligt. Armarna kan man ha som bilden ovan, nedan eller rakt ut åt sidorna som ett t med handflatorna uppåt mot taket. Andas in och förbered, andas ut, rotera och pulsera två gånger. Andas in och kom tillbaka till mitten. Andas ut och rotera till andra sidan, två pulseringar. 
Vad är rätt?
– Aktiverade magmuskler, aktiva insida lår. Stabilt bäcken.
– Ryggmusklerna är engagerade och lyfter upp i ryggen.
– Huvud och armar och rör sig tillsammans med överkroppen.
– Initierar rörelsen från midjan och inte axlarna.
 
Vad är fel?
– När vridningen sker i axlarna istället för rotation i ryggraden så rör sig höfter och fötter.
– Powerhouse är inte aktivt och med blicken nedåt får man den härliga hållningen som jag har på bild 2.
– Jag hänger även lite bakåt istället för att komma upp ordentligt på sittbenen.
avatar
Om författare

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

0 kommentarer

  1. avatar
    säger:

    Wooow tack för tipsen 🙂 nu e ja glad jag backa bak i tiden i dina inlägg (arkiv) ja fann de här inlägget – tack för tipsen gumman kram

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: