Jag har skrivit ihop en liten legolandsguide. Tänker att det kanske är fler som funderar över att åka dit.
Hur bokar man? Vi bokade via Legolands hemsida och då bokade vi både biljett och boende och fick det till paketpris. En härlig liten stuga där barnen sov i ett rum och jag och Rickard i ett annat. Vi bodde på Legoland Holiday Village som ligger ungefär 500 meter från Legoland. Det står 450 meter på hemsidan men det är lite längre. Det var verkligen smidigt med promenadavstånd. Vill man ha ännu närmre kan man bo på hotellet som ligger inne på Legoland.
Bro eller båt? Vi åkte från Malmö via Öresundsbron till Köpenhamn och därifrån till Billund. För oss är det egentligen en omväg men både tidsmässigt och kostnadsmässigt var det ingen skillnad mot att ta båten från Varberg eller Helsingborg. Det slutade med att det gick snabbare med bilen jämfört med båten. Det laddades upp med film och surf i bilen så vi kunde åka nonstop förutom ett matstopp. Bra att känna till är att tar man bilen så passerar man två broar som kostar, Öresundsbron (ungefär 900 svenska kronor tur och retur) och stora bältbron (ca 500 svenska kronor tur och retur). Dock så kostade båtbiljetterna i princip lika mycket som broavgifterna så där gick vi på +-noll.
När är bäst att åka? Förra gången vi var på Legoland så var jag gravid med Ida och vi åkte två dagar i augusti. Då var deet var ungefär 20-40 minuters väntetid i kön. Inget för den otålige med andra ord. Den här gången åkte vi i början på april under lågsäsong och väntetiden i karusellerna var max 10 minuter. Så smidigt att bara kunna hoppa på direkt.
En eller två dagarsbiljett? Två dagar! Legoland är gigantiskt och det är svårt att hinna med allt på bara en dag. Särskilt om man åker mitt i sommaren när det är som mest folk.
Mat? Det finns många matställen inne på Legoland men man får vara beredd på att öppna stora plånboken. Det är dyrt. En barnportion till exempel kostar 85 danska kronor och en vuxenportion runt 160:-. Så jag rekommenderar att ta med egen mat och äta istället.
Karusellerna? Här finns något som kan passa alla. Ida som är ungefär 117 centimeter fick åka allt utom tre karuseller. 
 
avatar
Om författare

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

0 kommentarer

  1. avatar

    Tycker alla sådana här jippon är dyra. Men det är såklart värt det.
    Svar: Ja,hihi det hade ju varit så kul ifall jag kom med!

  2. avatar

    Vilken fin guide du gjort :). Perfekt att ta med sig, många bara tips främst det där med maten. Tycker förövrigt många nöjesfält har dyra matpriser :/.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: