Godmorgon! Jag tänkte att jag skulle visa lite hur det våras i min trädgård. Förra året planterade jag pioner som jag drömt om i några år. Jag var lite nojig över om jag råkat plantera för djupt så att de nya skotten inte skulle komma upp. Men det behövde jag inte vara orolig över. Bilden ovan är från i dag och för en vecka sedan såg det ut så här.
Mina pioner är vita med vinröda ”underblad”. Vet inte vad bladen heter…. De är alldeles underbara iallafall. I år funderar jag på att plantera en buske till närmast staketet.
Jag väntar på vackert väder och det ska det röjas ordentligt i rabatterna så att den nya grönskan kan frodas. Den här växten ovan som jag inte kommer ihåg vad den heter just nu är en riktig hummelmagnet. Jag har alltid haft en fascination för just humlor.
Rabarbern letar sig upp igen och rabarberpaj är givet i sommar. Så gott! Ett år lyckades jag med bedriften att göra en alldeles för söt rabarberpaj. Hur jag lyckades med det vet jag inte riktigt….
 
 
 
avatar
Om författare

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

0 kommentarer

 1. avatar

  Åh vad jag önskar att jag hade en trädgård med rabarber i! Ska på visning för kolonilott på onsdag och håller tummarna för att jag får en!

 2. avatar

  Åh så mysigt :D. Sen rabarber, så himla gott jag önskar att vi hade det här runt mitt hus. Älskar rabarberpaj och dryck 🙂

 3. avatar

  Så underbart när alla vårtecken börjar synas i trädgården! Jag älskar pioner – så vackra! När jag bodde i hus så hade jag både bondpioner och luktpioner. Så vackra i sina olika färger. Luktpionen var vit med mörkrosa strimmor i – underbart fin. Min särbo har en jättevacker dillpion i sin trädgård så de är vackra de också med sina lite annorlunda blad. Jag älskar humlor och förevigar dem varje år med kameran så fort tillfälle ges. Min särbo har en stor rhododendron på sin tomt och där älskar humlorna att vara 😀 Så härligt med egen rabarber också – vi brukar också göra rabarberpaj – helst smulvarianten med havregryn i smulsmeten så den blir riktigt krispig 😀 Hoppas du får en riktigt fin helg Hanna! Kram <3

  1. avatar

   Tack för din kommentar. Slog mig nu att det är luktpion jag har i trädgården. Blommorna är just vita med mörkrosa strimmor! 🙂 Min helg har hittils varit riktigt bra. 🙂 Kram

 4. avatar

  Lycka till med pionerna! De är ju så vackra.Snart kan du njuta! Och så mycket de växt på bara en vecka.

 5. avatar

  Jag bara ÄLSKAR pioner! Så underbara. Och bra att ha flera, så får man längre blomning, eftersom de blommar kort och inte blommar flera gånger.
  Hur blir blomman på bild två? Får den långa stänglar med gula blommor på? I så fall kan det vara "klippstånds" eller Ligularia som den heter på latin. Kan se ut på lite olika sätt. Drar till sig jättemycket humlor!

 6. avatar

  Men åh så kul att allting börjat växa nu! 😀

 7. avatar

  Åh så härligt!

  1. avatar

   Verkligen! 🙂

 8. avatar

  Så mysigt med en trädgård. 🙂

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: