Godmorgon, hoppas att du har sovit gott! Det har jag när jag väl somnade. Igår jobbade jag en kort tur och efter jobbet åkte jag hem, lagade mat och så åkte jag till Sturefors för att döma fotboll. Det var en rolig match där det hände lite allt möjligt.
När jag kom hem var det dags för den årliga ”get together´n. För ett par år sedan var det en av grannarna som kom på den briljanta idén att ha en gårdsfest där alla grannar är välkomna för att lära känna varandra. Jag var lite blyg först men jag kom igång och pratade med flera. En av kvinnorna kände min handledare som jag hade under min praktik på Fredriksbergs New Forest stuteri. Det var lite kul tycker jag. Världen är allt bra liten ibland.
Idag ska jag jobba och jag hoppas att jag inte behöver bli inbeordrad till kvällen. Alltså helgerna är alltid katastrof. Folk blir alltid sjuka lagom till helgerna men tydligen är det inte bara hos oss det är körigt med vikarier utan det är likadant överrallt. Om politikerna kunde fatta att det behövs mer personal (undersköterskor, inte ”nystartsjobb”) och bättre löner så folk vill jobba, skulle det bli så mycket bättre. Statusen måste höjas.
Jag ska alldeles strax ge mig iväg. Jag råkade få med mig nyckeln till omklädningsrummet i Sturefors så måste åka dit och lämna den nu på morgonen så att de har tillgång till rummet under dagen. Om jag hinner tar jag nog en kort promenad runt ån med. Det var längesedan nu.
Önsar dig en härlig dag!
avatar
Om författare

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

0 kommentarer

  1. avatar

    Trevlig ledig dag! Hoppas jag du får. Du har så rätt i att det behövs mer personal i vården. Tillräckligt med utbildad kunnig personal. Har man det finns det möjlighet att även skapa några extrajobb för människor som har svårare att få jobb. Det finns nog alltid extra uppgifter som kan göras. Men då måste det finnas en riktigt bra bemanning i grunden. Som det har varit har ju landstingen skrämt iväg en massa kunnig arbetskraft för att villkoren har varit så usla.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: