26 mars 2023

Allmänna tankar så här på söndagen

Jag har suttit i skenet av mina stearinljus och kommenterat i bloggar. Det tar mycket tid men det är roligt också för det känns som att bloggarna jag besöker blir som vänner. Vi hejar på varandra och stöttar varandra och kommer med tips och råd. Hur kul som helst. Jag hoppas att jag ska kunna fortsätta sen när jag börjat plugga också. Att tiden räcker till. Jag vill så mycket! Det första som kommer få stryka på foten är sömnen om det är mycket jag vill göra. Att begränsa mig är inte min starka sida….
Snart ett minne blott. Mitt halvår utan godis har jag tagit igen med råge nu de sista veckorna på året. Kommer bli tufft att starta om. Mitt sockerbegär kommer ha nått ännu högre höjder….
”Du är så duktig som tränar” 
Är jag verkligen duktig? Jag vill inte att folk ska säga att jag är duktig för att jag tränar. För mig kan därför duktig vara ett negativt ord och jag vet inte varför jag tänker så. Jag har kanske läst för många feministbloggar där man enligt dom inte ska berömma varandra utan bekräfta på andra sätt istället. Tex säga till barnet som ritat en cool bil: är det en snabb bil och på så sätt skapa en diskussion kring bilden. 
Men vad betyder det egentligen att vara duktig? Synonymer till duktig är till exempel: bra, skicklig, kapabel, duglig, flink, företagssam, handlingskraftig med mera. Fina ord med andra ord och passar inte alls med det jag tänker om ordet. Så jag måste nog jobba med mitt eget sätt att tänka.
Nej hörni, vet inte om det blev något vettigt av det här inlägget så jag ska nog krypa ner i sängen. Jag har jobbat heldag både igår och idag och än är jag inte ledig. Jobbar kväll imorgon och så morgon på nyårsdagen. Bäst att sömnladda….
 
 

Hannas krypin

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

Visa alla inlägg av Hannas krypin →

0 tankar på “Allmänna tankar så här på söndagen

 1. Håller med om att det är jätteroligt att läsa alla bloggar och de kommentarer som man får men det tar också enormt mkt tid som ibland gör mig så stressad. Gott nytt år

 2. Duktig kan verkligen vara ett laddat ord. Är det då dåligt när en person inte tränar, så den ska känna sig sämre? Som ett exempel.
  Mitt sockerintag har också varit högre än vanligt de senaste veckorna. Kommer bli svårt att dra ner på det, begäret klamrar sig fast hårt!

 3. Jag håller med dig. Duktig är ett laddat ord, därför använder jag sällan det. Bra jobbat, eller hejja dig använder jag istället vid bra träningsresultat 👍👍
  Jag har också fuskat med maten och socker, nu är det bara att vi biter ihop och börjar om 😉 det klarar vi. Hejja oss ❤

 4. Åh gud så mysigt du såg ut att ha det när du satt där med dina ljus och bloggar. Det är mycket jobb att kommentera bloggar men som du säger så är det så himla kul och ger så mycket. 🙂

 5. Ord är ju laddade på olika sätt. Duktig har en ton av duktig flicka, klapp på huvudet. Vi säger inte att Einstein var duktig till exempel. Inte att Selma Lagerlöf var det heller förresten. Det är som att en vuxen människa är inte duktig utan kanske allt det andra du räknar upp. I alla fall inspirerar din blogg mig. Gott nytt år på jobbet! får jag säga.

 6. Visst känns det som man blir vänner när man läser varandras bloggar dagligen? Jag tycker om den fina gemenskapen som finns i gruppen. Hoppas jobbet går bra och att du får bra med sömn

 7. Sömnen är så viktig och utan den blir man inte människa. Vad tråkigt att du känner att just ordet duktig är ett negativt ord. Funderade lite på det då du skrev, och tänker att det kanske används lite fel. Duktig är man då man är snäll eller passar in i mallen lite 🙂

 8. Om man ska blogga och plugga samtidigt så är det en väl planering som gäller, jag fick lägga bloggen åt sidan när jag pluggade men jag har ju barn med men planerar du väl tror jag det kan gå 😊

 9. Ja det tar så mycket tid med bloggen och kommentarer men jag tänker som såhär. Andra stickar och virkar. Vi är sociala med andra =)
  Jag förstår precis vad du menar med ordet "duktig" ändå är jag expert på att använda det för mkt.
  GOTT NYTT Kära du!

 10. Härligt inlägg med vackra bloggbilder på dig <3
  Jag brukar tänka att träning är en investering i hälsan, man tränar ju så att man vill orka mer, må bättre/bra och för att det ger energi 🙂
  Önskar dig ett riktigt Gott Nytt År!
  Kram Christina

 11. Jag är otroligt sockerberoende .har försökt att sluta och peppa mig själv så mkt att sluta eller bara äta lite under hel lördag ex men de är så svårt när resten av familjen gottar i sig.

 12. När barnen var små bloggade jag mycket mer än idag, och nu kan jag fundera över hur jag hittade tiden då. Nu verkar den inte räcka till… Men bra bloggvänner gör det enklare att hålla igång bloggen, absolut! Jag hoppas nu att bloggsupportgruppen ska ge mig ny inspiration & motivation. För jag gillar att blogga!
  Passar på att önska dig ett gott nytt år!

 13. Jag förstår vad du menar med duktighets syndromet. Jag var den söta duktiga flickan. Ville hellre vara den coola modiga rebeliska ibland. Idag är jag Hanna, och det räcker gott o väl 🙂

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: