2018 är året som det hänt mycket vad gäller mina pilatesdrömmar. Året började med att jag fortsatte träna hos Linnea i hennes pilatesstudio. Jag velade och funderade fram och tillbaka om jag skulle göra examinationen i mars eller om jag skulle skjuta upp det för att få mer tid till det praktiska och lära mig mer teori. Efter diskussion med Linnea bestämde jag mig för att göra examinationen i mars.
Under tiden som jag förberedde mig för examination hade jag pilatesklasser på Hälsofabriken i Åtvidaberg. Det började först med fullsatta pilatesklasser men efter bara några gånger började fler och fler deltagare doppa av. Så till slut var vi en liten skara på fem personer. Dock trogna kunder som kom nästan varje söndag. Men, personen som var chef tyckte att det inte var värt att hålla klasser när intresset var så lågt så jag fick inte ha kvar mina pass när det var sisådär tre-fyra gånger kvar. Magplask!! Jag blev så besviken för jag drömde om att få hålla klasser där länge.
I januari åkte jag till Stockholm för att gå igenom sista modulen. Jag träffade inte fina Juliana då (på bilden: Juliana, jag och Janet) utan en annan tjej som var precis lika fantastisk hon.
Mycket plugg: läsning och praktiskt.
Hur gick examinationen då?
Jo, jag flög ner till Munchen en torsdag. Dagen innan hade jag min sista klass innan jag skulle åka ner. Nervositeten var stor men jag visste att jag var väl förberedd. Jag kom till Munchens flyplats och skulle ta pendeln till Phasing där studion låg.
Jag blev väl mottagen och det första jag gjorde var att delta i en klass för personer som inte tränat pilates så länge. Lektionen var på tyska men kände ju igen övningarna så det var inga problem att hänga med. På kvällen observerade jag en klass och så deltog jag i en klass. Vi var bara två personer + instruktören så det var ett riktigt givande pass och jag lärde mig massor.
På fredagen skulle jag göra examinationen. Jag fick fyra övningar som jag skulle lägga in i min klass på en halvtimme och det skulle bli ett bra flöde på övningarna. En av övningarna var på nivå master och jag skulle modifiera den. Den lilla detaljen hade jag glömt bort så det gjorde mig gruvligt nervös men efter lite klurade kom jag på en variant vilken var precis den som Natascha tänkt sig. (Natascha har hand om Basi Pilates i Tyskland, Schweiz och Norden).
Jag skulle instruera en dam och visa Natascha att jag kan undervisa. Det gick bra även om det såklart inte var perfekt.
Något som däremot var perfekt var de fyra slumpmässigt utvalda övningarna som jag skulle utföra:
– open leg rocker (jag hade på känn att jag skulle demonstrera just denna övning)
– the hundred
– side leg kick
– neckpull
När den praktiska delen var gjord skulle jag också göra ett teoretiskt prov som jag klarade utan några krusiduller. Resultatet: GODKÄND. Men innan jag kunde få mitt certifikat var jag tvungen att göra färdigt de sista praktiska timmarna. I somras var det klart och efter en lång väntan damp certifkatet ner i brevlådan. Äntligen har jag en bra grund att stå på!
I somras bjöd jag in till sommarpilates men intresset var svalt. Dock så var det en väg in att få hålla pilatesklasser på måndagar här där jag bor. Även den här gången var det ganska många till att börja med men sedan droppade de av allteftersom. Jag vet inte om jag kommer få fortsätta i vår men då har jag min pilateskurs i Mjölby inplanerad. Det ser jag verkligen fram emot!
Det var 2018 det. Min utmaning inför 2019 blir att jobba ännu mer intensivt på att öka kunskapen och intresset kring pilates. Jag måste även få in tid i mitt schema för mer egen träning. Saknar min egen träning och vill komma igång igen. Det blir inte riktigt samma sak att instruera samtidigt som jag gör övningarna.
 
avatar
Om författare

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

0 kommentarer

 1. avatar

  Roligt att få läsa! Trist att de stängde ned din kurs du höll i, det måste ha känts jätte jobbigt :/ men skönt att examinationen gick bra och att du blev bra bemött 🙂

 2. avatar

  Vad många erfarenheter du samlat på dig! Hoppas att det blir kö till dina pilatespass och att du får så många du vill. Det är ju bara så himla bra att ha någon träningsform man känner att man mår bra av, själv går jag på bodypump – men är absolut nyfiken på pilates.
  Kram och gott nytt år!
  Christina

 3. avatar

  Låter ju som ett väldigt givande år! Har aldrig själv provat pilates men det verkar vara så himla kul! 🙏😍

 4. avatar

  Det låter intressant =) kul att hålla i lektioner själv ? 🙂

  1. avatar

   Ja det är verkligen både roligt och givande!

 5. avatar

  Men guuu vad intressant att läsa!! DU är GRYM finaste!!! Och jag tror helt klart att 2019 kommer bli ditt år fyllt med kunskap och nya möjligheter =) KRAM <3

 6. avatar

  Wao vilken underbar resa du gjort med Piletessen. Jag tror inte det beror på dig utan på att de som tränar inte är så uppdaterade om just den träningens formen. Det kan till och med vara så att många ute i landets mindre orter inte vågar riktigt på samma sätt. Heja dig. du är grym. Kör på så lovar jag dig att passen kommer vara fullbokade snart.

  1. avatar

   Men tack för din fina kommentar! Det är så lätt att tänka att det beror på mig men jag blev väldigt peppad av din fina kommentar!

 7. avatar

  Duktig du är som faktiskt tog din examen. Hoppas du får ett riktigt bra 2019

  1. avatar

   Tack så mycket! Och detsamma! 🙂

 8. avatar

  Vilket pilatesår! WOW vad häftigt att du ÄNTLIGEN fick ditt certifikat, hur underbart?! Visste inte att man var tvungen att ha det för pilates? Kram <3

  1. avatar

   Jo det behöver man för att kunna göra bra pass för deltagarna. Sen finns det olika inriktningar man kan gå. 🙂

 9. avatar

  Vad tråkigt att flera av deltagarna hoppade av och att dom beslutade för att lägga ner kursen.Så trist när det bara var några tillfällen kvar.Men heja dig som hoppade på en ny kurs och utförde hela kursen OCH blev godkänd

 10. avatar

  Gud vad häeligt du verkar haft

 11. avatar

  Vad roligt att du kommit så långt med pilatesen =D

 12. avatar

  Vilken fantastisk resa det låter som, all hedertill dig!! grymt av dig att ta utmaningen att ha en lektion på tyska, tur du kände igen övningarna annars skulle det blviit tufft!

 13. avatar

  Vilket underbar åt för din del med pilates, ser fram emot 2019

 14. avatar

  Så kul att få läsa om ditt pilatesår 🙂 Hoppas att fler blir intresserade så du kan fortsätta jobba 🙂

 15. avatar

  Vad roligt att läsa om ditt år med pilates! Så inspirerande att läsa hur du jobbar och kämpar för att få göra det du vill här i livet! Vad tråkigt att dina lektioner slutade, du borde iallafall ha fått köra klart de sista passen och sen avsluta dem!
  Jag hoppas att fler blir intresserade, hade jag bott i närheten hade jag kommit till dina lektioner<3

 16. avatar

  Du är verkligen målmedvenet när det gäller din pilates. Jag hoppas innerligt att du får framgång.

 17. avatar

  Så härligt det låter med träning längtar tills jag blir frisk så jag kan börja lite

  1. avatar

   Det är härligt! Krya på dig.

 18. avatar

  Vad intressant att du var tvungen att åka till munchen, men kan tänka mig att det var skönt att äntligen ha certifikatet 🙂

  1. avatar

   Jag var inte tvungen att åka till Munchen. Men det var enklare för både mig och Natascha som skulle göra examinationen. Så tog jag också chansen att få träna pass med andra lärare och också kunna få in några observationstimmar som var svårt att få till här. 🙂

 19. avatar

  Va kul med pilates 👍🏻❤️💕❄️

 20. avatar

  Vilket 2018 du har haft!
  & låter ju riktigt intressant med pilates, trodde inte att det låg så mycket jobb bakom. Men man lär sig något nytt varje dag 😃

  1. avatar

   Det är väldigt mycket jobb men det är roligt också. 🙂

 21. avatar

  Wow vilken resa du har gjort! grym är du😍

  1. avatar

   Tack! 🙂

 22. avatar

  Du värkar så kunnig inom träning 🙂

  1. avatar

   Jag kan en del men jag är långt från fullärd. Det finns många områden som jag vill lära mig mer om. 🙂

 23. avatar

  Vilken rolig och spännande resa! Lycka till nu i det kommande året 🙂

  1. avatar

   Tack så mycket! 🙂

 24. avatar

  Oh kära nån, lektioner på tyska, det låter tuft, men jag hoppas att du har kul med det, det är det viktigaste. Låter som ditt 2019 blir toppenbra.
  http://www.nouw.com/sandi_fighter

  1. avatar

   Det var en intressant upplevelse och utvecklande. 🙂

Kommentera

%d bloggare gillar detta: