Igår fyllde Alexander elva år! Alltså mina barn har blivit så stora och när jag tänker på det känns det så overkligt att jag är mamma till så stora barn.
Förlossningen med Alexander har jag nog aldrig berättat om. Men den startade iallafall tre dagar innan beräknat förlossningsdatum. Han var beräknat den fjortonde januari. Han föddes på en torsdag och redan på måndagen den veckan började jag ha förvärkar. Natten till den elfte satte det igång på allvar. Vid ett lämnade vi Samuel hos mormor och morfar och kom in till förlossningen vid halv två. Då var jag öppen sex centimeter. Rickard jobbade som personlig assistent då och skulle ”bara” jobba de två timmarna som han alltid gjorde på torsdagar. Han var dock redan på sjukhuset eftersom att de skulle simma. Den här gången fick jag en barnmorska som det verkligen inte klickade med. Hon förstod inte mig, erbjöd inte smärtlindring mer än lustgas fast jag visste att det fanns alternativ förutom EDA (ryggmärgsbedövning) men det örat ville hon inte lyssna på. Klockan tre (ca) så går vattnet och då är de tvungna att ringa dit Rickard. Hon missförstod dock mig och trodde att han var i simhallen men jag menade simhallen på sjukhuset. När den poletten väl trillade ner så gick det snabbt att få dit Rickard. ”Du måste komma hit nu, Hanna kniper” En timme senare 16:04 var världens finaste Alexander född. 3280 gram och 52 centimeter lång. Elva år sedan alltså. Man ser på barnen hur fort tiden går…..
Alexanders presenter, en telefon och lite annat smått och gott. Efter öppnande av födelsedagspresenterna blev det bråttom att få i barnen frukost och sedan var det dags för skolan. Han ville ha tacos till mat och ingen tårta eftersom vi åt det i måndags hos mina föräldrar. Det fick bli kladdkaka, Vienetta och grädde till efterrätt. En härlig dag!
avatar
Om författare

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

0 kommentarer

  1. avatar

    Grattis till honom :). Så kul att läsa om förlossningen också 🙂

  2. avatar

    Grattis

  3. avatar

    Ja, helt galet vad tiden går! 11 år! Stort grattis:-)

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: