Godmorgon! Här sitter jag i sängen och läser lite bloggar, svarar på kommentarer och så vidare. Jag vaknade halv fem och tyckte då att jag lika gärna kunde ta tag i den här dagen. Jag har slagit in presenter till Alexander som fyller elva år idag. Jag tror att han kommer bli jätteglad då det ligger en telefon i ett av paketen. Jag njuter verkligen av att jag är ledig fyra dagar nu. Känslan av att jag egentligen inte har några tider att passa idag är bara så skön. Sedan nyåret har det varit ganska intensivt. Mina lediga dagar har inte varit lediga för då har jag antingen suttit och pluggat eller så har jag och Rickard varit ute på vägarna och letat efter bil. Så skönt att nu vara inne i en lugnare period.
Bilden är från instastories, därav den engelska texten. 🙂
Jag har börjat att ta rosenrot då jag verkligen behöver bli piggare och mer fokuserad. Hittills (stavas?) upplever jag att tabletterna gör skillnad. Häromdagen satt jag till exempel och pluggade en timme utan att tappa fokus. Det är länge för mig. Jag har läst på lite om rosenrot och det är en blomma som växer vilt i norra Europa. Dess främsta fördelar är att den är snabbverkande, effekt kommer redan efter 45 minuter. Det har bedrivits flera studier vad gäller rosenrot och träning. Det resultatet som forskarna sett där är att rosenrot minskar slitaget på musklerna vid hård träning. Men det behövs mer forskning inom området för att verkligen kunna säga helt säkert att det beror på rosenroten. 
avatar
Om författare

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

0 kommentarer

 1. avatar

  Kanske skulle prova… det lär ju inte skada. Jag hoppas på en mindre trött vecka nästa vecka.

 2. avatar

  Rosenrot verkar ju vara en av de kosttillskott som verkligen hjälper. Jag har också provat förr och har en burk här någonstans. Jag kände dock inte av effekterna förrän efter några dagar men jag kände också ökas koncentrationsförmåga precis som du säger.
  Det är rätt intressant det med träning också då rosenrot visat sig vara antiinflammatoriskt vilket skulle kunna hjälpa mot idrottsskador och andra sjukdomar. Ska bli kul att se var detta tar vägen men om det finns naturliga växter som kan ge samma effekt som vissa mediciner så tar jag hellre det naturliga (kanske för att det känns bäst).
  Det verkar finnas mycket info om forskningen kring rosenrot på denna sida:
  https://testat.nu/rosenrot/

  1. avatar

   Tack så mycket för länken. Jag ska kolla in sidan. 🙂

 3. avatar

  Spännande :D. Jag gillar hälsokost och tror absolut på effekterna 😀

  1. avatar

   Igår vaknade jag halv fem och kände mig trött först vid sju på kvällen. Det kallar jag bra effekt. 🙂

 4. avatar

  Låter toppen om tabletterna gör skillnad så snabbt. Vårt äldsta barnbarn fyller 14 idag.
  Kram Carin

 5. avatar

  Har aldrig testat rosenrot, men det är ju verkligen grymt om det funkar för dig 🙂 Och hälsa ett stort grattis!

  1. avatar

   Alex hälsar och tackar! 🙂

 6. avatar

  Vad skönt att de funkar och härligt med några lediga dagar och grattis till honom 🙂

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: