Nytt år och nya möjligheter. (Jag höll på att skriva omöjligheter, men det menade jag såklart inte ) I år behöver jag fortsätta jobba på min rörlighet. Särskilt rörligheten i baksida lår (hamstrings). Det är rörligheten i hamstring som avgör hur långt fram man kan komma i övningar med sträckta ben till exempel. På bilden ovan ser du min rörlighet i hamstrings i rotation. Stel som jag vet inte vad men ändå mjukare än när jag började träna pilates.
Så nu är min tanke att jag ska träna rörlighet minst tio minuter varje dag. Tio minuter finns alltid, det handlar bara om att prioritera.
Min högersida är mjukare än vänstra. Så är det alltid att man har en sida som är rörligare än den andra. Pilates handlar om balans
Att få hjälp att stretcha och töja är alltid bra. Den här övningen har jag och Rickard gjort några år.
avatar
Om författare

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

0 kommentarer

 1. avatar

  Spännande det där med att en sida är mjukare för har alltid tänkt att det är så 🙂

 2. avatar

  Fokuserar också på rörlighet just nu i min träning/rehab (opererad för navelbråck två gånger förra året). Det där med att bli "jämn" i kroppen….inte det lättaste….

 3. avatar

  Fokuserar också på rörlighet just nu i min träning/rehab (opererad för navelbråck två gånger förra året). Det där med att bli "jämn" i kroppen….inte det lättaste….

 4. avatar

  Jag är fortfarande väldigt rörlig faktiskt, så när man väl fått det verkar det underhålla sig ganska bra, för det var typ 2013 som jag tränade upp rörligheten, hehe.

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: