Idag tänkte jag skriva om två övningar som vid en första anblick ser ut som varandras totala motsatser. Dock så är det i princip samma övning men utfört på olika sätt. I både rollup  och rollover är muskelfokus magstyrka och målen är i rollup rörlighet och stabilitet i ryggrad och styrka för magen. I rollover har vi också rörlighet i ryggen, stretch för hamstrings och nedre delen av ryggen. Två underbara övningar som båda är bland mina favoriter. Rollover är underbar att göra efter ett riktigt hårt löppass. Jag har mycket svårt att utföra rollover på morgonen även efter bra uppvärmning men efter ett löppass fungerar det klockrent.
Rollup kan vara lite klurig även om man är vältränad och det har inget att göra med att man inte är tillräckligt stark utan snarare var man har tyngdpunkten  i kroppen.
Det jag tänker på när jag gör rollup är att  artikulera genom ryggen och inte rulla ner ryggen med övre delen av ryggen först utan ländryggen ner i mattan först. Så att ryggraden följer rörelsen, ländrygg, mitten av ryggen, bröstryggen och sist huvudet. Jag tänker på var jag har mina axlar, att de inte kryper upp mot öronen och att hålla kvar c-kurvan i ländryggen.
I rollover tänker jag på att inte använda momentum för att rulla över utan jag använder magmusklerna och rullar genom ryggen. När jag rullar tillbaka pressar jag ner armarna i mattan för att få stöd och inte dunsa ner.

avatar
Om författare

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

0 kommentarer

  1. avatar

    Vet inte om jag skulle våga mig på andra övningen, haha, herregud, du ser galet rörlig ut!!

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: