Vad underbart med fredag och en ledig dag. Snart har första jobbveckan efter semestern gått och det har gått så fort. Det kommer bara säga swoosch så är andra perioden också slut. Jag jobbar i helgen, inga delade turer men rätt så långa pass. Nu när det är många vikarier har jag inte många lediga dagar i sträck eftersom cheferna vill ha ordinarie personal på alla passen i så stor uträckning som möjligt. Det blir desto kortare dagar istället och så här under några veckor får det gå men ser fram mot mina treledigheter som jag vet att jag har i nästa schemaperiod.
Jag tänkte bjuda på några bilder från veckan som gått, så häng med.

Min frukost idag, mosad avokado på glutenfritt knäckebröd och så grönsaker till. Jag har verkligen börjat att tycka om gräslök på macka. Så gott! Jag planterade ut min gräslök och i år tar den sig nog inte då den inte vill bli torr men till nästa år tror jag att den kommer växa till sig.
Basilikan växer så det knakar och köttfärssåsen som jag gjorde förra veckan med färsk basilika och färsk oregano var bara så god! Åh, det kanske jag skulle laga till lunch idag.
Mina tomater börjar äntligen mogna. Värmen gjorde att det inte blir riktigt så många tomater som jag hade hoppats på men det kommer nog bli iallafall en femton stycken. Åh, solvarma tomater! Det ser jag fram mot.
Man ser hur ledsna bladen är fast tomaterna fått hur mycket vatten som helst. I Linköping blir det inte bevattninsförbud.
Igår åkte jag och Rickard för att springa i Hackefors. De senaste passen har jag försökt springa så snabbt som möjligt men igår satsade jag på att bara springa hela tiden. Hackefors är ett tufft spår så det ger mycket kondtion och benmuskler. Jag blev så förvånad i en av backarna där jag normalt sett brukar bli jättetrött och sprang uppför så lätt. Så glad över att känna skillnaden!
I måndags kväll kom Rickard syster med familj hit på besök. Vi åt grillat kött och en så god potatisgratäng. Det blev ingenting kvar av gratängen. Jag tycker att det är svårt ibland att få till rätt smak på gratängen, det är en chansning varje gång eftersom man inte kan provsmaka innan.
Lek och bus i trädgården! Fullt ös medvetslös…..
 
avatar
Om författare

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

0 kommentarer

 1. avatar

  Vilken härlig basilika! Vi har en i kruka på balkongen och den klippte vi ner totalt och tog med oss i en plastburk när vi reste bort ett tag. När vi kom tillbaka var plantan inte död till vår förvåning fast det måste ha varit gräsligt hett på balkongen och den inte fått vatten på en dryg vecka. Får se om den växer upp och blir användbar igen.

  1. avatar
   säger:

   Hoppas den tar sig! 🙂 Det är så gott med färsk basilika i mat.

 2. avatar

  Trevlig blogg 👍🏻

  1. avatar
   säger:

   Tack! 🙂

 3. avatar

  Vad god frukosten såg ut 😍

  1. avatar
   säger:

   Den var riktigt god!

 4. avatar

  Så härligt du verkar ha haft det! 😀

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: