Nu är det sex veckor sedan jag åt godis senast. Om jag saknar det? Nej inte på det sättet men vissa dagar är jag galet sötsugen. Mitt sötsug blev säkerligen värre efter desserten som jag åt häromdagen. Jag kämpar på och vill verkligen bli av med suget en gång för alla. Kanske att jag inte kan bli av med det helt. Lite sugen kanske jag alltid kommer vara. Och så finns det de som säger att socker inte framkallar beroende. Pyttsan säger jag, det kan inte vara mer fel! Sockerberoende är en realitet för många och jag önskar verkligen att fler ville förstå att man faktiskt kan bli beroende av socker. Det har hänt några gånger att jag drömt om att jag har stoppat i mig godis. Varje gång har jag blivit så besviken på mig själv att jag inte kunde kämpa mot suget längre.
Det kanske låter extremt att inte vilja äta godis men med min tråkiga mage´och med mitt sötsug känns det som det enda rätta för mig. Det handlar inte om viktnedgång utan om att ge min mage bästa förutsättningar då det finns vissa livsmedel som jag konstaterat att jag reagerar.
Slutdatum är fortfarande flytande. Som det känns nu kommer det bli ett permanent stopp. Jag vill inte, inte ens chips och popcorn. Så viljan finns, det är bara suget som jag ska hitta knepen för att hantera. Dricka mycket brukar hjälpa generellt men ibland är det hopplöst. Det var en liten uppdatering om mitt godisstopp.
avatar
Om författare

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

0 kommentarer

 1. avatar

  Hej dig!
  Själv är jag också sockerberoende och kör nu LCHF samt Keto. Men att stå emot sötsuget är outhärdligt emellanåt och ibland trillar jag dit, men varje morgon är en ny start.

 2. avatar

  Bra jobbat!
  Jag har bara hållit på några dagar den här gången, men är på god väg.
  Jag är en sån som antingen inte äter godis alls eller så äter jag allt. Vi har aldrig godis i skåpen hemma, det skulle jag äta upp direkt.
  Att bara ta en bit, har aldrig funkat. Då är det lika bra att vara utan.
  Och jag är helt övertygad om att man kan vara utan godis. Min mamma har ju klarat 60 år… (beror ju dock på hennes diabetes och på 50-talet så fanns det inget annat att göra än att sluta äta socker, om man hade diabetes. Men när det gäller att äta "rätt" så utklassar min mor mig (och många fler) med hästlängder!)
  Jag tror att det kanske är en kombo av beroende och lättja – det är alldeles för lätt att gå på affären och handla. Där finns allt, vi har pengar och vi behöver inte "jobba" för maten på samma sätt som förr. Och idag ska det ju ätas jämt!
  Jag tror du fixar det!

 3. avatar

  Strongt av dig att kämpa på trots ditt sockersug!
  Jag själv äter inte godis, kan ta någon chokladbit i bland men jag känner inget sug efter sötsaker överhuvudtaget. Lösgodis gör mig dessutom bara äcklad på något sätt..
  Det finns så mycket annat gott man kan äta istället, det är väl det som är viktigt, att du kan hitta något som passar för dig 🙂 I annat fall kanske det vore en idé att inte göra ett totalförbud mot godis, utan tillåta dig att äta en dag i veckan eller dyl, tillslut kan det leda till att du inte känner något sötsug längre.
  Hur upplever du att godiset påverkar magen negativt?

 4. avatar

  Fantastiskt att du kämpar på. Jag äter LCHF sedan många år tillbaka, lite liberal eftersom jag inte behöver gå ner i vikt. Alltså lite rotsaker, kanske för många nötter, måtta är ju bäst. Innan dess hade jag glass- choklad- och kakorgier på kvällen framför teven. Så det hjälpte mig. Men alla måste vi ju göra på vårt eget sätt beroende av vilka vi är och hur vi lever. Du tränar ju jättemycket till exempel.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: