Jag fortsätter med min utmaning och halva är nu gjord. Jag valde att gå ut och hade egentligen tänkt mig ett annat ställe. Men så såg jag tre träd som tillsammans bildade ett uterum med det täta lövverket. Jag var bara tvungen att placera min matta här och köra igång.

Allt jag behöver, telefon, hörlurar och så en matta. Solsken, fågelkvitter och en frisk bris. Pilates utomhus är oslagbart!
Idag låg fokus på ryggen, extensioner, flexion och rotation. Att hitta känslan i att låta hela ryggen jobba och öka medvetenheten i hur jag gör saker. Är axlarna uppe vid öronen till exempel och när jag gör en rolldown, rullar jag igenom hela ryggen eller gör jag hela rörelsen i ett svep? Låter krångligt i text men jag lovar att det inte är det. Med en duktig instruktör som kan ”cuea” så är det inte svårt. Jag hade ingen vägg så jag körde rolldown mot ett träd. Människorna som gick förbi undrade nog vad jag höll på med. Önskar att de hade vågat fråga.
Glad tjej efter trettio minuters härligt jobb för ryggen!
Om man har ett stillasittande jobb, men även annars också såklart, är det viktigt att jobba med ryggen och låta ryggen jobba i alla rörelseriktningar. Framförallt extensioner som är en motvikt till alla flexioner (framåtlutad vid en dator till exempel eller när man sitter i soffan och tittar på tv. 
avatar
Om författare

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

0 kommentarer

 1. avatar

  Jag har haft en frisk rygg i hela mitt liv, men nu har jag antagligen trängningar i nacken som orsakar ont i axeln. Det känns som att det strålar från en punkt i ryggen, men svågern (sjukgymnasten) kunde snabbt föra mig ur den villfarelsen… Själv älskar jag yoga, men pilates verkar ha vissa grunder gemensamt med yoga?

  1. avatar
   säger:

   En del saker kan påminna om yoga men det finns många skillnader. Den viktigaste skillnaden är att det inte finns något andligt inslag i pilates. Pilates är framförallt funktionell styrketräning för hela kroppen, framförallt core men hela kroppen får sig en genomkörare. Tråkigt med trängningarna. Hoppas att det snart blir bättre!

 2. avatar

  Lyckliga jag som har en lycklig rygg.

  1. avatar
   säger:

   Det har jag med men den behöver tas omhand ändå för att fortsätta vara lycklig. 😊

 3. avatar

  Härligt att kunna göra det utomhus 😀

  1. avatar
   säger:

   Ja det var underbart! 🙂

 4. avatar

  Så grym du är!

 5. avatar

  Dunderhärligt det låter! 😀

  1. avatar
   säger:

   Det var härligt! 🙂

 6. avatar
  säger:

  Haha men va härligt, det hade varit kul om folk vågade fråga såna saker lite oftare 🙂 Förstår att du valde den där platsen, såg jättemysigt ut!

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: